Τη σημασία του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμαρχος Ηρακλείου με τον υφυπουργό Αθλητισμού για το Παγκρήτιο στάδιο ανέδειξε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρίας Αθλητισμού του δήμου Κώστας Βαρδαβάς.

Όπως τόνισε ο κ Βαρδαβάς ουσιαστικά με το μνημόνιο για πρώτη φορά η πολιτεία αναλαμβάνει τη δέσμευση να χρηματοδοτήσει μία σειρά μελετών και έργων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Παγκρητίου.

«Εμείς εδώ και καιρό έχουμε προγραμματίσει μία σειρά έργων και προμηθειών που είναι απαραίτητα για το στάδιο και έχουν σχέση και με το φάκελλο της υποψηφιότητας για το CONFERENCE CUP. Όμως το μνημόνιο συνεργασίας δεν έχει να κάνει μόνο με το συγκεκριμένο γεγονός. Είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία αναλαμβάνει τη δέσμευση για τη χρηματοδότηση μελετών και έργων στο Παγκρήτιο στάδιο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν καθώς οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η πολιτεία με την παραχώρηση του σταδίου στο δήμο πριν από χρόνια ουδέποτε τηρήθηκαν.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Βαρδαβάς.

Παράλληλα πρόσθεσε πως ουσιαστικά με τον μνημόνιο αυτό η πολιτεία έρχεται να επενδύσει στο Παγκρήτιο απώτερο στόχο να δημιουργηθεί μία υποδομή που θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας μετά το Ολυμπιακό στάδιο. Μία εγκατάσταση που θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις όπως είπε τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο στίβο. Τόνισε όμως πως για το δήμο Ηρακλείου δεν αποτελεί πρώτο στόχο η προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων.

«Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το Παγκρήτιο Σταδιο να μπορεί να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα χιλιάδες παιδιά και τα 22 αθλήματα που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί. Μέσα όμως από την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σταδίο θα δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις που έχουν πολλαπλά οφέλη για το δήμο αλλά και την πόλη.» ξεκαθάρισε ο κ Βαρδαβάς.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρίας Αθλητισμού του δήμου Ηρακλείου το στάδιο λόγω της θέσης κατασκευής δίπλα στη θάλασσα έχει τεράστιο κόστος συντήρησης ενώ ο δήμος με την ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του σταδίου στο ΕΣΠΑ με 3 εκατ ευρώ θα έχει μία εξοικονόμηση 250 χιλιάδων ευρώ ετησίως μόνο από την κατανάλωση ενέργειας.