Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ανέφερε πως σήμερα η κ. Σακοράφα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό στη Λότζια. «Έκαναν μια πρώτη γνωριμία, ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Δείχνει να είναι πολύ ενημερωμένη στον κλασικό αθλητισμό αλλά και στην προσφορά του Παγκρητίου Σταδίου στον κλασσικό αθλητισμό. Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Επιθυμούμε αυτό να συνεχιστεί με τη νέα διοίκηση. Είναι καλό ότι επισκέπτεται αυτό το διήμερο την πόλη μας. Αύριο θα την ξεναγήσουμε στο Παγκρήτιο Στάδιο για να συζητήσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη».

Αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Πέτσα, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, ανέφερε ότι ήταν σημαντικό ότι αναδείχθηκαν και ξεχωριστά ζητήματα, πέρα από εκείνα που ήθελε να θέσει υπό συζήτηση ο δήμαρχος.

«Το Ηράκλειο πρωτοπορεί, είναι έτοιμο και διεκδικεί όσο το δυνατόν περισσότερα τεκμηριωμένα έργα. Προσθέτουμε στη ζωή μας μέσα από το «Αντώνης Τρίτσης», την ηλεκτροκίνηση, τις γωνίες ανακύκλωσης, αλλά και την υλοποίηση σημαντικών θεμάτων του δήμου. Είναι κάποια έργα που μπαίνουν σε προτεραιότητα και θα ενταχθούν άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος Ηρακλείου έχει πολλά έργα να καταθέσει, διεκδικεί πολλές χρηματοδοτήσεις και συζητάμε με τον Υπουργό κι άλλα έργα, είτε για να προωθηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είτε μέσω ΕΣΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Βαρδαβάς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ζητήθηκε κατάλληλο προσωπικό, προκειμένου να στελεχώσει τις ειδικότητες που έχουν ανάγκη, με τον Υπουργό κ. Πέτσα να δείχνει ανοιχτός σε διάλογο, και πρόθυμος να μεταβιβάσει το μήνυμα στο Υπουργείο και στην Κυβέρνηση.

Κλείνοντας, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου έκανε λόγο και για τα περιστατικά βανδαλισμών, τα οποία «ταλαιπώρησαν» στο παρελθόν, διάφορες περιοχές της πόλης και συγκεκριμένα το Μ. Σάββατο.

«Είναι γεγονότα που θέλουμε να ξεχάσουμε. Με επέμβασή του ο δήμος, απομάκρυνε αυτές τις εστίες πριν γίνουν «παρανάλωμα του πυρός». Ωστόσο, υπήρξε βανδαλισμός σε γειτονιά, όπου κάηκαν είκοσι κάδοι της υπηρεσίας καθαριότητας. Σε κάποια άλλη γειτονιά, κάποιοι έκαψαν περιουσία του δήμου. Αυτό είναι βανδαλισμός και τέτοια γεγονότα πρέπει να καταδικάζονται», τόνισε κλείνοντας ο κ. Βαρδαβάς.