Βαρδάκης: Να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τμήματος Γεωπονίας ΕΛΜΕΠΑ

Πρέπει να διαβάσετε

Στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, αποφοίτων και καθηγητών του τμήματος γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ, αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, ενώ σήμερα συνεχίζουν για 2η μέρα τις κινητοποιήσεις τους.

Ο κ. Βαρδάκης μαζί με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη, καθηγητές και φοιτητές, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για το θέμα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γιώργος Πιτσούλης Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, ο Πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας Μανόλης Ροδιτάκης, ο Κοσμήτορας της σχολής Γεωπονίας Νεκτάριος Παναγιώτης, το μέλος ΔΕΠ Ελένη Γουμενάκη και εκπρόσωποι του φοιτητικού συλλόγου, με τον κ. Αρναουτάκη να εκφράζει την πλήρη στήριξή του στο αίτημα των αποφοίτων διπλωματούχων του τμήματος.

Για το θέμα αυτό ο κ. Βαρδάκης προχώρησε σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, καταθέτοντας Αναφορά την επιστολή φοιτητών και αποφοίτων τμήματος Γεωπονίας ΕΛΜΕΠΑ προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με τη συνυπογραφή του βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές και απόφοιτοι του τμήματος Γεωπονίας ΕΛΜΕΠΑ διεκδικούν:

• Την άμεση κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του, με το πτυχίο του Τμήματος Γεωπονίας να αποτελεί το μοναδικό και άρρηκτο παράγοντα κατοχύρωσής τους.

• Άμεση θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να τροποποιεί την περίπτωση α’ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Π.Δ. 344/2000(Α’ 297) και να συμπεριλαμβάνει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο-Σχολή Γεωπονικών Επιστημών-Τμήμα Γεωπονίας, στα ιδρύματα του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

• Άμεση δυνατότητα εγγραφής των αποφοίτων του Τμήματος Γεωπονίας στο ΓΕΩΤΕΕ και έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, παρέχοντας στους αποφοίτους του Τμήματος το σύνολο των επαγγελματικών δικαιωμάτων του ΠΕ Γεωπόνου, που έως τώρα στερούνται.

• Τη δίκαιη και ηθική ανταμοιβή των κόπων των αποφοίτων και φοιτητών του Τμήματος, που απορρέει από την εξασφάλιση και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, ως άμεσο επακόλουθο της λήψης του πτυχίου τους, μετά τον πολυετή αγώνα, τόσο των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους, για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και την απόκτηση του πτυχίου τους.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τα αιτήματα των φοιτητών, αποφοίτων και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα