Βαρδάκης: Απαραίτητη η απομάκρυνση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ μετά το κρεσέντο τοξικότητας και αυταρχισμού

Πρέπει να διαβάσετε

Σε κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας αναφορικά με τις «τελευταίες απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης του ΠΑ.Γ.Ν.Η.», προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το γραφείο τύπου του βουλευτή, «σε συνέχεια πολυπληθών αυθαίρετων και αυταρχικών αποφάσεων, ο διοικητής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. ξεπέρασε πρόσφατα κάθε όριο, απαξιώνοντας και προσβάλλοντας το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς έδωσε εντολή για έφοδο του Ιατρού Εργασίας και της Επισκέπτριας Υγείας στα σπίτια αναισθησιολόγων που νοσούσαν με Covid, προκειμένου να επιβεβαιώσει τη νόσησή τους.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων τόσο στο υγειονομικό προσωπικό, όσο και στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο παρά και τη σχετική επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση που ανανεωθεί η θητεία του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή του ΠΑ.Γ.Ν.Η., θα υπάρξουν αποχωρήσεις αναισθησιολόγων, αλλά και λοιπού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας, ο κ. Πλεύρης αγνοώντας του πάντες, υπέγραψε πρόσφατα Απόφαση παράτασης της θητείας του Διοικητή του νοσοκομείου.

Οι ήρωες υγειονομικοί που κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες την περίοδο της πανδημίας, μετά την απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά της διοίκησης, που έχει τη στήριξη και κάλυψη του Υπουργού Υγείας, έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις, τη στιγμή μάλιστα που στο νοσοκομείο αναβάλλονται χειρουργεία λόγω των ελλείψεων αναισθησιολόγων.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει, ποια είναι η επίσημη θέση της ηγεσίας του Υπουργείου απέναντι στις απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης του ΠΑ.Γ.Ν.Η. και αν προτίθεται να επανεξετάσει την απόφασή του και να απομακρύνει τον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑ.Γ.Ν.Η. αποκαθιστώντας την ομαλότητα και ηρεμία στον χώρο του νοσοκομείου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα