Με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.) Άρη Παπαδογιάννη συναντήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η πορεία υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων αρμοδιότητας του Οργανισμού καθώς και η ανάγκη ανάπτυξης ευρύτερων συνεργασιών με τα σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα που διαθέτει η Κρήτη.

Ο κ. Διγαλάκης εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση και συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν, το επόμενο χρονικό διάστημα, οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν.

Ο κ. Διγαλάκης χαρακτήρισε «πολύτιμο εργαλείο» τον Οργανισμό, δήλωσε πεπεισμένος ότι μπορεί, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να διαδραματίσει «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης τα επόμενα χρόνια κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ενισχύθηκε πρόσφατα, με τις αρμοδιότητες της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κρήτης, μετά από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς.