Για τα «καυτά» θέματα της πολιτικής ατζέντας μίλησε σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην τηλεόραση Creta ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ακραίες συνωμοσιολογικές θεωρίες με φόντο δημοσιεύματα, που ανάρτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter περί μυστικού ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις Μαλδίβες και διάσωσής του με παρέμβαση των ΟΥΚ και πλοίων του ΝΑΤΟ.

«Η ΝΔ επιλέγει τη δημιουργία έντασης με ακραίες συνωμοσιολογικές θεωρίες αλλά και με ανόητα και επικίνδυνα σενάρια που διακίνησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το υποτιθέμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Μαλδίβες. Η ΝΔ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής και το ενδεχόμενο τροποποίησης του κανονισμού για τη διατήρηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων σε κόμματα που μένουν με λιγότερους από πέντε βουλευτές.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα για τα κόμματα που έχουν εισέλθει στη Βουλή έχοντας λάβει 3% σε εθνικές εκλογές πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες μέριμνες. Το πώς αυτό θα μεταφραστεί τεχνικά σε επίπεδο κανονισμού, δεν αφορά την κυβέρνηση, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κοινοβουλίου», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις ζυμώσεις που είναι σε εξέλιξη στον χώρο της κεντροαριστεράς, τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου αλλά και τον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ξεκαθάρισε παράλληλα, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις διεργασίες για την επιλογή των προσώπων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη δίνοντας και το στίγμα των επιλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.