«Ύποπτη» χαρακτήρισε τη σταθεροποίηση του επιδημιολογικού φορτίου της Κρήτης, μιλώντας στον Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης. 

Όπως υποστήριξε, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής η επιθυμητή αποκλιμάκωση, με αποτέλεσμα να μην είναι απίθανο, τα πράγματα να ανατραπούν.

«Δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί είναι σε χαμηλό επίπεδο, ούτε 500 νέοι την ημέρα, το μόνο που μας μένει είναι να προσέξουμε την ατομική μας συμπεριφορά, ώστε να αποφύγουμε τα περαιτέρω και να μην φτάσε η Κρήτη σε χειρότερο επίπεδο», εξήγησε ο κ. Τζανάκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τα τέλη Νοέμβρη η χώρα θα μετρά έως και 5.000 κρούσματα ημερησίως και ως αποτέλεσμα θα υπάρξει αύξηση των διασωληνωμένων, αλλά και των θανάτων.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, κακώς υποτιμήθηκε στην αρχή της εμφάνισής του. «Το κίνημα αυτό, οργανωμένα, έχει δολοφονήσει κόσμο. Έχει σπείρει τη δυσπιστία και τον προβληματισμό», δήλωσε, ενώ περιέγραψε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου ένας εμβολιασμένος 85χρονος νόσησε και εμφάνισε πυρετό για δύο ημέρες, την ίδια ώρα που ένας ανεμβολίαστος 38χρονος συγγενής του νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Κλείνοντας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εποχική γρίπη, προτρέποντας όλους όσους είναι άνω των 60 ετών να σπεύσουν να εμβολιαστούν. «Φέτος περιμένουμε μεγάλη επιδημία γρίπης», κατέληξε.