Την πεποίθηση ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης είναι καλύτερη από της υπόλοιπης χώρας, εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CREΤΑ και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης.

«Τρεις νομοί της Κρήτης είναι στο κίτρινο. Τα Χανιά το περασμένο Σάββατο έγιναν κίτρινα, δηλαδή μπήκαν και αυτά στο προτελευταίο κομμάτι επιδημιολογικής επιτήρησης ενώ το Λασίθι είναι πράσινο. Συνεπώς είμαστε καλά, βαδίζουμε σε μια συνεχή αποκλιμάκωση και ελπίζουμε ότι το επόμενο 10ήμερο θα είναι όλο το νησί πράσινο» τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Μάλιστα, σημείωσε πως θα είναι αισιόδοξος μόνο όταν πέσουμε στα 200 – 250 κρούσματα κάτι που αναμένεται να γίνει τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. «Τότε θα νιώθω σιγουριά, τώρα είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Είναι σημαντικό ότι έχουμε πέσει κάτω από τα 1.000 κρούσματα. Σήμερα θα είμαστε και κατά πάσα πιθανότητα πάλι κάτω από 1.000 κρούσματα και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Ο κινητός μέσος όρος ήταν γύρω στα 780 την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται περαιτέρω μείωση αυτή την εβδομάδα».