Η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού δείχνει πως το lockdown αρχίζει να αποδίδει, ανέφερε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο το «πικ» των ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα μας καταγράφηκε πριν από μέρες όταν τα κρούσματα έφτασαν τα 3.000, ενώ σταδιακά σταθεροποιήθηκαν στα 1500 – 2000 και πλέον φαίνεται να αρχίζει η μείωσή τους.

«Απομένει να δούμε σταθεροποίηση των σκληρών δεικτών της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Τζανάκης εκτιμώντας πως οι διασωληνωμένοι θα σταθεροποιηθούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα δούμε μια μικρή μείωση των ημερήσιων θανάτων.

Ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων θα κινηθεί από 60 – 80, εκτίμησε ο κ. Τζανάκης ενώ τόνισε πως ίσως χρειαστεί ένας μήνας για να δούμε να μειώνονται.

Αναφορικά με τα κρούσματα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης εκτίμησε πως στα μέσα Δεκεμβρίου ίσως και τα Χριστούγεννα θα κυμαίνονται σε 50 ημερησίως ή και λιγότερα, πάντοτε με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες θα τηρούν τα μέτρα.