Στην επιμονή μερίδας ανθρώπων να αγνοούν τον κίνδυνο που προκύπτει για το σύνολο της κοινωνίας από την εξάπλωση του κορωνοϊό αναφέρθηκε στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA o Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Νίκος Τζανάκης.

«Κάποιοι επιμένουν να κάνουν πάρτι, να δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης, κάνοντας κακό όχι μόνο στον εαυτό τους αλλά κυρίως στους συνανθρώπους τους», σημείωσε ο κ. Τζανάκης.

«Αυτό πρέπει να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι που κατέχουν και θεσμικές θέσεις θρησκευτικού ή κοσμικού χαρακτήρα οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα», αναφερόμενος προφανώς τόσο στο περιστατικό με το …πάρτι του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αλλά και σε συμπεριφορές μερίδας κληρικών, που δεν τηρεί τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

«Είδατε πόσοι άνθρωποι του κλήρου πάσχουν και δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Άνθρωποι που το προηγούμενο διάστημα περίπου χλεύαζαν την κατάσταση και νόμιζαν ότι είναι άτρωτοι», συνέχισε ο κ. Τζανάκης,

«Πάρα πολύ καλά τα είπε ο Αλεξανδρουπόλεως σε ένα σοφό κήρυγμά του την Κυριακή», συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης για τον Μητροπολίτη Άνθιμο ο οποίος έκανε λόγο για «εγκληματικά κηρύγματα για τον κορωνοϊό» από μερίδα του κλήρου αλλά και «ευλαβείς εγωισμούς που σκοτώνουν».