Μέχρι τα τέλη Μαΐου φαίνεται πως θα παρέχονται δωρεάν τα self tests προς τους πολίτες, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο Γιάννης Τσικανδυλάκης, Μέλος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μέχρι τότε ισχύει το μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Τσικανδυλάκη, σήμερα αύριο και την Τετάρτη self tests έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται εκπαιδευτικοί, μαθητές και επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό και το πληρώνουν οι εργοδότες. Για τους εργοδότες ισχύει μόνο για αύριο. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο έως τις 5.00 το απόγευμα μπορούν να το προμηθεύονται οι υπόλοιποι.

«Όσον αφορά στους εργοδότες που θα πρέπει να το αγοράζουν για τους υπαλλήλους τους θα πρέπει εμείς να κόβουμε τιμολόγιο, που είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσικανδυλάκης.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες πλήθος κόσμου έσπευσαν στα φαρμακεία για τα self tests. «Θα υπάρξει πρόβλημα γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα εφοδιασμού και για άλλα self tests. Χθες βρέθηκαν στο φαρμακείο μου μέχρι και 1.000 άτομα» δήλωσε ο κ. Τσικανδυλάκης.