Τις επιφυλάξεις του για τα self test που θα πάρουν εργαζόμενοι καταστημάτων και καφετεριών που είναι ανοιχτά αλλά και τους ταχυμεταφορείς εξέφρασε το μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου Γιάννης Τσικανδυλάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη.  Πρόσθεσε δε πως θα έπρεπε τα self test να συνταγογραφούνται και να γίνονται είτε σε κρατική δομή είτε σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο.

«Φοβάμαι πως ένας εργαζόμενος που δεν έχει συμπτώματα και κάνει το τεστ και αυτό βγει θετικό δύσκολα θα το δηλώσει με το φόβο ότι θα σταματήσει να εργάζεται. Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει τα self test να συνταγογραφούνται και να γίνονται σε κάποιο μικροβιολογικό εργαστήριο ή σε κάποιο Κέντρο Υγείας ώστε να μπορούν να καταγράφονται τα αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Γ. Τσικανδυλάκης.

Σε ότι αφορά την πορεία των εμβολιασμών ο κ. Τσικανδυλάκης επεσήμανε πως από τη Δευτέρα 12 του μήνα υπάρχει και πάλι η δυνατότητα να κλείνονται ραντεβού για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna ενώ μέχρι και την Κυριακή τα φαρμακεία είχαν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού μόνο για το εμβόλιο της AstraZeneca. Πάντως όπως ανέφερε είναι πλέον μικρός ο αριθμός των πολιτών που ακυρώνει ραντεβού που έχει για να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.