Την αυστηροποίηση των ποινών για τον εμπρησμό ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας με αφορμή τις φωτιές που καίνε τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας.

Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά έγραψε: «Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο προτείναμε την αυστηροποίηση των ποινών για τα κοινώς επικίνδυνα αδικήματα. Η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλείται από εμπρησμό δάσους τυποποιείται για πρώτη φορά ρητώς ως κακούργημα και οι δράστες θα τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης».

Καλογήρου: Διαστρεβλώσεις για τον ΠΚ

Απαντώντας στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου κάνει λόγο για «διαστρεβλώσεις για τον Ποινικό Κώδικα και τους εμπρησμούς».

«Για να τελειώνει το παραμύθι, οι πυρκαγιές μεγάλης έκτασης ή εκείνες όπου υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή ή για κοινωφελείς εγκαταστάσεις, όπως συνέβη με τις πυρκαγιές όλων αυτών των ημερών τιμωρούνται ως κακουργήματα. Μάλιστα, με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρείται ως κακούργημα ήδη η πυρκαγιά που επεκτάθηκε σε μεγάλη δασική έκταση και δεν απαιτείται να πρόκειται για “ιδιαίτερα μεγάλη έκταση» όπως γινόταν με τον παλιο ΠΚ», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Καλογήρου.

Πηγή: ethnos.gr