«Η σεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη», υποστήριξε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου και Καθηγητής Σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.

«Εδώ και έναν χρόνο είχαμε κάποια σημάδια. Ευτυχώς η τοποθέτηση έξι επιπλέον οργάνων καταγραφής της σεισμικής δραστηριότητας από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, αποδείχθηκε σωτήρια, αφού έχουμε πλέον μεγάλη ακρίβεια», ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το φαινόμενο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. «Οι δικές μας μετρήσεις δείχνουν ότι θα συνεχιστεί για άλλους 2 μήνες ακόμη. Ωστόσο, δεν έχουμε σημάδια που να δείχνουν ότι θα γίνει ένας μεγαλύτερος σεισμός στο Ηράκλειο. Είναι πολύ μικρή μια τέτοια πιθανότητα», εξήγησε.

Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης αναρωτήθηκε, «πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν δύο μηχανικοί στο Ηράκλειο να πάνε να δουν 10 σπίτια;». Όπως πρόσθεσε, ο δήμος θα πρέπει να στείλει μηχανικούς να ελέγξουν τα παλιά σπίτια, καθώς και τα ετοιμόρροπα κτίρια, και όχι να περιμένουν ειδικούς από την Αθήνα.  Παραδέχτηκε ωστόσο, ότι θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να ελαττώσουν την επικινδυνότητα του εσωτερικού των σπιτιών τους.

Κλείνοντας, ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση των σεισμικών δονήσεων των τελευταίων μηνών, με τη δημιουργία του Αεροδρομίου στο Καστέλι.