Συγκρατημένα αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία της τουριστικής κίνησης, φάνηκε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περσινές προβλέψεις για την πορεία της τουριστικής κίνησης δεν απέδωσαν. «Πέρυσι πιστεύαμε ότι η πανδημία θα κυλήσει ομαλά, αλλά δεν πήγε όπως το θέλανε. Από την άλλη φέτος, ενώ τον Ιούνιο αναμέναμε ένα 30% της κίνησης του 2019 στο Ελευθέριος Βενιζέλος, εντούτοις έκλεισε με 40%. Αντίστοιχα, για τον Ιούλιο περιμένουμε ένα 45% – 50% και είναι πολύ πιθανόν να δούμε ένα 70% της κίνησης του 2019».

Ο κ. Τσακαλάκης τόνισε ότι αν τα πράγματα δεν αλλάξουν άρδην, θα πετύχουμε το 50% των εσόδων του 2019, παρόλο που δεν έχει μπει ακόμη στο «παιχνίδι» η Ρωσία. «Θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Περιμέναμε ότι από τον Μάιο θα είχαμε καλή ροή, κάτι που δεν έγινε», σχολίασε ο ίδιος.

«Τώρα που το πράγμα πάει καλά, θα πρέπει να εντείνουμε την προσοχή μας, μέσα και έξω από τα ξενοδοχεία», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλάκης.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι παραμένουν αισιόδοξοι, είναι όμως πάντα προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. «Το κράτος έχει δώσει αυτά που μπορούσε να δώσει. Το ότι θέλαμε κι άλλη ρευστότητα αυτό είναι άλλο θέμα. Αν φτάσουμε όμως στο σημείο να κλείσουμε ξανά, πάει να πει ότι χάθηκε η φετινή σεζόν, ενώ θα επηρεαστεί και η επόμενη».