Τροχαία στην Κρήτη: 26 νεκροί και 250 τραυματίες από την αρχή του έτους – Η «ακτινογραφία» των εννέα μηνών

Πρέπει να διαβάσετε

26 νεκροί και 250 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των τροχαίων συμβάντων στην Κρήτη, με τελευταίο θύμα τον 56χρονο δικυκλιστή στο τροχαίο της Δευτέρας στην Βιομηχανικής Περιοχή Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και την Μαρία Μπινιχάκη ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, φέτος υπάρχει γενικότερη μείωση των θανάτων κατά 38% σε σχέση με πέρυσι, όμως έχουν αυξηθεί κατά 14% τα δυστυχήματα εντός πόλεων. Αύξηση παρουσιάζει όμως και ο αριθμός των τραυματιών.

Την θλιβερή πρωτιά με τους περισσότερους τροχαίους θανάτους ανά πληθυσμό έχουν για ακόμη μια χρονιά τα Χανιά, ακολουθεί το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τελευταίο έρχεται το Λασίθι, με τον μικρότερο αριθμό νεκρών.

Ο κ. Λιονάκης ανέφερε πως όσον αφορά στην πρωτιά των Χανίων, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, ευθύνεται η παράξενη οδηγική συμπεριφορά αλλά και στο γεγονός ότι οι περισσότεροι οδηγοί δικύκλων δεν φορούν κράνος.

Μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων καταγράφεται στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη, και αύξηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ ανησυχία προκαλεί η αύξηση των συμβάντων εντός των πόλεων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Λιονάκη:

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα