«Τρίποντο Ζωής»: Ηχηρό μήνυμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο Ηράκλειο

Ήρθε η στιγμή να «παίξουμε την καλύτερη άμυνα» και να δώσουμε ραντεβού στον αγωνιστικό χώρο για να παρακολουθήσουμε το πιο συναρπαστικό “Τρίποντο Ζωής”.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), ο “Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου”, το Διαγνωστικό Κέντρο Ηρόδοτος και ο Όμιλος της Ιατρικής Φροντίδας Κρήτης “CRETAN MEDICARE” ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα από μία από κοινού εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης λένε το δικό τους βροντερό ΟΧΙ στην «πανδημία» της ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα στηρίζουν τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των γυναικείων Ομάδων του “Ηροδότου” και του “Εργοτέλη”, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού “Μελίνα Μερκούρη”, πρωτοβουλία την οποία στηρίζουν επίσης οι Σύλλογοι Καλαθοσφαίρισης “Ηροδότου” και “Εργοτέλη” υπό την αιγίδα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, τασσόμενοι υπέρ της ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στην έμφυλη βία. Η είσοδος στον αγώνα θα είναι ελεύθερη.

Το Διαγνωστικό Κέντρο Ηρόδοτος θα προσφέρει, επίσης, στις ωφελούμενες γυναίκες-θύματα βίας του “Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και N. Ηρακλείου” δωρεάν ιατρικές εξετάσεις ενώ και με τη σύμπραξη των Σ.Μ “Χαλκιαδάκης”, θα διαθέσουν 6.000 σουπλά, ειδικά σχεδιασμένα για την 25η Νοεμβρίου και ισάριθμα σουβέρ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Ηρακλείου, προκειμένου και από τον χώρο της εστίασης να σταλεί το μήνυμα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

«Στη βία η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός»: Ο “Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου” παρέχει βοήθεια σε γυναίκες-θύματα βίας μέσω των Γραμμών που λειτουργεί:

Γραμμή SOS 801 11 16000
2810- 242121 και
6974 30 10 11

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα