Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Sold out σπίτια και δωμάτια σε 15 + 1 προορισμούς

Πρέπει να διαβάσετε

Διατεθειμένοι να το …«ρίξουν» έξω το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας εμφανίζονται οι Έλληνες εκδρομείς που μετά τους περιορισμούς της πανδημίας, τα προηγούμενα έτη, δεν χάνουν ευκαιρία να αποδράσουν.

Ήδη, οι προ-κρατήσεις ξεπερνούν το 90% στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με τους τουριστικούς παράγοντες να εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Δημοφιλείς ορεινοί προορισμοί αλλά και πόλεις με καρναβαλική παράδοση, όπως η Πάτρα όπου οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 99,2%, παραμένουν ψηλά στο ενδιαφέρον των εκδρομέων.

Πιο αναλυτικά, όπως καταγράφεται στην έρευνα του E- Real Estates, στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (24/2-27/2) αγγίζουν πλέον το 93% από 70% στα μέσα του Ιανουαρίου. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 881€ έως 1.700€.

Στο Μέτσοβο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή. Πλέον, το ορεινό «χωριό» της Ηπείρου, καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 92% από 76% στα μέσα του Ιανουαρίου, για το τριήμερο. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται έως 423€ για κατοικία 40-45τμ.

Στην πόλη των Ιωαννίνων οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98% από 85% στα μέσα του Ιανουαρίου. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις είναι αυξημένο και κυμαίνεται από 700€ έως 1.000€. Στα μέσα του Ιανουαρίου κυμαινόταν από 341€ έως 391€ για κατοικίες 80τμ-120τμ σε απόσταση έως 1,3χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 99% από 89% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης στα πλέον λιγοστά διαθέσιμα ακίνητα κυμαίνονται στα 927€.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αγγίζουν το 94% από 71% τον περασμένο μήνα, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία να αγγίζουν ακόμη και τα 1.200€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του νομού Αρκαδίας, με τις προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα να αγγίζουν το 96%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 378€ έως και 697€.

Στο Καρπενήσι οι προ-κρατήσεις ανέρχονται στο 87% από 72% το προηγούμενο διάστημα, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 447€ έως 571€.

Στην Καλαμπάκα οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 94% από 78% στα μέσα του Ιανουαρίου, με το κόστος να διαμορφώνεται πλέον από 353€ έως 635€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Ενώ, στην Καλαμάτα οι προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 65%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 166€ έως 348€ για κατοικίες 80τμ-90τμ σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 71% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 304 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 201€ έως 400€ για ακίνητα σε απόσταση έως 100 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Η Ναύπακτος καταγράφει πλέον ποσοστό προ-κρατήσεων 90% από 78% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή/και 4μελή παρέα, κυμαίνεται από 234€ έως 540€ για το σύνολο του τριημέρου.

Στην Καστοριά, τέλος, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 427€ για κατοικίες έως 600 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Ενώ, στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας οι προ-κρατήσεις φτάνουν το 86% από 55% στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Το κόστος διαμονής για τρεις ημέρες από 353€ έως 578€.

Προορισμοί για Καθαρά Δευτέρα και κρατήσεις

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates. Ζητούμενο κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία. *Αρχοντικό/Διαμέρισμα για 6-8 άτομα, 3- 4 Υ/Δ

Στο 99,2% οι προ-κρατήσεις το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί εκδρομείς «ψηφίζουν» την πρωτεύουσα της Αχαΐας, για την περίοδο των Αποκριών, προκειμένου να ζήσουν μοναδικές στιγμές με ξέφρενα πάρτι και διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Φέτος, μετά από τρία χρόνια απουσίας του καρναβαλιού, δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που κινήθηκαν άμεσα και οργάνωσαν τη συμμετοχή τους στο Πατρινό Καρναβάλι που επιστρέφει δυναμικά με τη συμμετοχή, σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων, άνω των 60.000 καρναβαλιστών.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το τριήμερο αγγίζουν το 99,2% για αυτοτελή κατοικίες ή και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις ( άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 987€ έως και 1.904€.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και οι μέχρι πρότινος οικονομικοί προορισμοί για το τριήμερο στο παραλιακό μέτωπο του Νομού καταγράφουν υψηλές προ-κρατήσεις, που σε πολλές περιοχές αγγίζουν το 100% (βλ. παρακάτω πίνακα).

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E Real Estates. Ζητούμενο κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα