Τριχόπτωση: Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Πρέπει να διαβάσετε

Σε ποια εποχή τα μαλλιά τείνουν να πέφτουν περισσότερο; Η απώλεια τριχών είναι μια κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους. Συχνά, αυτό το φαινόμενο εντείνεται κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, όπου τα πεσμένα φύλλα συναντούν τις τρίχες μας στο πάτωμα των σπιτιών μας.

Ωστόσο, η εποχιακή απώλεια τριχών δεν είναι η μόνη περίπτωση που παρατηρείται αυξημένη τριχόπτωση. Αλλαγές στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλες περιόδους του έτους.

Διάρκεια της εποχιακής τριχόπτωσης

Ένα συχνό ερώτημα που τίθεται κάθε φθινόπωρο είναι πόσο θα διαρκέσει αυτή η εποχιακή απώλεια. Κατά κανόνα, η διάρκεια κυμαίνεται από τρεις εβδομάδες έως δύο μήνες.

Σημάδια ανησυχίας

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων (AAD, American Academy of Dermatology Association), θεωρείται φυσιολογική η απώλεια 50-100 τριχών καθημερινά, καθώς αυτό αποτελεί μέρος της φυσικής ανανέωσης του οργανισμού. Ωστόσο, αν παρατηρηθεί αυξημένη και διαρκής τριχόπτωση, μπορεί να υπάρχει κάποια άλλη αιτία. Εάν η εποχιακή τριχόπτωση διαρκεί περισσότερο από δύο μήνες ή είναι πιο έντονη από το κανονικό, συνιστάται η συμβουλή ειδικού.

Αιτίες ανησυχίας για την τριχόπτωση

Στρες: Το έντονο στρες είναι ένας από τους κύριους παράγοντες τριχόπτωσης. Το στρες μπορεί να είναι τόσο συναισθηματικό όσο και σωματικό, όπως σε περιπτώσεις ασθένειας ή χειρουργείου.

Προβλήματα με τον θυρεοειδή: Συμπτώματα όπως η κόπωση και οι διαθεσιακές αλλαγές μαζί με την τριχόπτωση μπορεί να υποδηλώνουν προβλήματα με τον θυρεοειδή.

Τριχόπτωση μετά την εγκυμοσύνη: Πολλές γυναίκες βιώνουν απώλεια τριχών μετά τη γέννα, λόγω των απότομων ορμονικών αλλαγών.

Διατροφικές ελλείψεις: Η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο τριχωτό της κεφαλής.

Εξετάσεις για την τριχόπτωση: Ο γιατρός μπορεί να προτείνει εξετάσεις αίματος για τον έλεγχο του σιδήρου, της φεριτίνης, του θυρεοειδούς, του ψευδαργύρου και των βιταμινών Β. Αυτές οι εξετάσεις μπορούν να διαπιστώσουν αν υπάρχει διατροφική έλλειψη ή κάποια παθολογική κατάσταση που προκαλεί την τριχόπτωση.

Εάν αντιμετωπίζετε ασυνήθιστη τριχόπτωση, σκεφτείτε αν οφείλεται σε στρες, διατροφική έλλειψη ή κάποια άλλη πάθηση. Μπορείτε να απευθυνθείτε δωρεάν στη μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης λύσης για την τριχόπτωση στο www.tophairlossclinic.com ή να ζητήσετε διάγνωση από έναν δερματολόγο. Βρίσκεστε μόλις ένα βήμα από την αλλαγή της ζωής σας – η λύση είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζετε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα