Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κρήτη και αύριο Τρίτη (27/1), με τον καιρό να παραμένει άστατος σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης CRETA και τον Σωτήρη Μεταξά, ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης, οι βροχές και οι χαλαζοπτώσεις στην Κρήτη αύριο θα είναι ισχυρές και διάσπαρτες με ένταση στα εσωτερικά και νότια τμήματα του νησιού, ενώ δεν αποκλείεται κατά τόπους να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.
Ισχυροί θα πνέουν οι νότιοι άνεμοι, ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά. Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης.
«Διάλειμμα» την Τετάρτη και νέος κύκλος βροχών από την Πέμπτη
Σύμφωνα με τον κ. Καρακατσάνη, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες, όμως από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, η Κρήτη θα μπει ξανά σε κλοιό βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων, με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, οπότε και αναμένεται σταδιακή ύφεση, ενώ ισχυροί θα εξακολουθούν να είναι οι νοτιάδες, που τοπικά θα αγγίζουν τις επόμενες ημέρες έως τα 10 μποφόρ.
Κύματα κακοκαιρίας μέχρι την Κυριακή
Με ανάρτησή του στο facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, κάνει λόγο για τρία κύματα κακοκαιρίας μέχρι την Κυριακή, με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο των βροχοπτώσεων.
Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:
«”Τρία κύματα κακοκαιρίας αυτή την εβδομάδα…”
Καλησπέρα!
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο κύμα κακοκαιρίας αυτής της εβδομάδας με τα φαινόμενα να έχουν μετατοπιστεί στα ανατολικά και να επηρεάζουν μέχρι αύριο το απόγευμα την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη να νησιά του βορείου και ααντολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Τα άλλα δύο κύματα θα μας απασχολήσουν τα διήμερα Τετάρτη- Πέμπτη και Σάββατο -Κυριακή.
Οι περισσότερες βροχές θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα , στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.
Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες με εξαίρεση την Τρίτη στο Ιόνιο και την Κυριακή και στα δύο πελάγη που θα σταρφούν σε βοριάδες.Την Πέμπτη και το Σάββατο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.
Κρύα μην περιμένετε. Τουναντίον, ο υγράργυρος θα βρεθεί 3-6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.Με αυτές τις συνθήκες τα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά.
Αττική : Χωρίς ιδιαίτερες βροχές ( περισσότερες την Πέμπτη) με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 15-16 βαθμούς.
Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο Φεβρουάριος θα ξεκινήσει με “μαλακό” καιρό.
Καλή εβδομάδα!».


