Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι έξι διασώθηκαν, αφότου ένα εμπορικό σκάφος (lift boat), το οποίο χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση εξέδρων άντλησης πετρελαίου, ανετράπη, εν μέσω θαλασσοταραχής, νότια του Πορτ Φορσόν, στον Κόλπο του Μεξικού, έγινε σήμερα γνωστό από την αμερικανική ακτοφυλακή.

Περίπου 12 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την ανατροπή του εμπορικού σκάφους, μήκους 39 μέτρων, γύρω στις 4.30 το απόγευμα τοπική ώρα, χθες, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Δύο σκάφη της ακτοφυλακής, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, ένα αεροσκάφος και ένας μικρός στόλος εθελοντών ιδιωτικών σκαφών συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας, δήλωσε ο πλοίαρχος Γουίλ Ουάτσον.

«Δυστυχώς, ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός από την επιφάνεια του νερού», εξήγησε, προσθέτοντας πως η ταχύτητα των ανέμων ανερχόταν σε 129 χλμ/ώρα τη στιγμή του δυστυχήματος.

Δύο άνθρωποι διασώθηκαν από την ακτοφυλακή και άλλοι τέσσερις περισυλλέχθηκαν από άλλα σκάφη, σημείωσε.

«Η καρδιά μου και οι καρδιές της ομάδας μας βρίσκονται με τις οικογένειες», επισήμανε ο Γουάτσον, προσθέτοντας πως εργάζονται για τον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων επιζώντων.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι θυελλώδεις άνεμοι, συνοδευόμενοι από χαλάζι και πλημμύρες, αναμένεται να συνεχίσουν να πλήττουν τη νοτιοανατολική Λουιζιάνα.

Πηγή: protothema.gr