Τουρκία: «Αν θέλαμε ένταση, θα κάναμε υπερπτήσεις στην Αττική», δηλώνει στενός σύμβουλος του Ερντογάν

Κλιμακώνει τη ρητορική της εναντίον της Ελλάδας η Τουρκία, μέσω προκλητικής τοποθέτησης από το «δεξί χέρι» του προέδρου Ερντογάν.

Μέσω δηλώσεων που έκανε ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, όχι μόνο κατηγόρησε την Ελλάδα για υπερπτήσεις στην Τουρκία, αλλά δήλωσε μάλιστα ότι «αν θέλαμε ένταση θα μπορούσαμε να κάνουμε υπερπτήσεις και πάνω από τη χερσόνησο της Αττικής».

Η διακοπή επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο «θα συνεχιστεί», διεμήνυσε επίσης ο Αλτούν, ο οποίος αποτελεί έναν από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που περιβάλλει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει άμεση επικοινωνία μαζί του.

Μάλιστα, ο Αλτούν πρόσφατα είχε γίνει… viral, καθώς ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, «κατασκόπευε» τις σημειώσεις του διευθυντή Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας κατά την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής της Αστάνα.

Τουρκία: Δεν αποκλείει έρευνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Όπως προκύπτει από τη συζήτηση του Τούρκου Αξιωματούχου και του Έλληνα δημοσιογράφου, η γειτονική χώρα ενοχλείται επειδή η Ελλάδα προσπαθεί να εμπλέξει τρίτες χώρες στα ελληνοτουρκικά θέματα, «ενώ χρειάζεται απευθείας διάλογος».

Σε ό,τι αφορά την πώληση αμερικανικών F-16 ο Αλτούν εκφράζει αισιοδοξία. «Θα εγκριθεί η πώλησή τους κάποια στιγμή» υποστηρίζει, παρά το μπλόκο του Κογκρέσου. Επίσης, εμμένοντας στη σκληρή γραμμή της Άγκυρας, δεν απέκλεισε έρευνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, χωρίς να διευκρινίζει πού θα γίνουν αυτές.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα