Τουρισμός: Ποια πόλη θεωρείται υπερδύναμη – Ποιες είναι οι υπόλοιπες

Πρέπει να διαβάσετε

Το Παρίσι σύμφωνα με έναν νέο δείκτη του World Travel & Tourism Council (WTTC), είναι και η πιο ισχυρή πόλη στον κόσμο για τον τουρισμό.

Το WTTC, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ανέλυσε δεδομένα τουρισμού από το έτος 2022 για να δει πού ξόδευαν τα περισσότερα χρήματα οι ταξιδιώτες.

H λίστα διαμορφώθηκε όχι μόνο με τις εισπράξεις από τα εισιτήρια των μουσείων και τα δωμάτια των ξενοδοχείων, αλλά και παράγοντες όπως το κατά πόσο οι εθνικές κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις επενδύουν στην ενίσχυση της πόλης ως τουριστικού προορισμού.

Το Παρίσι, για παράδειγμα, προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, καθώς ρίχνει πόρους για υποδομές, για την ασφάλεια και για άλλα μέτρα που θα βοηθήσουν προκειμένου να φιλοξενήσει τους επισκέπτες. Υπολογίζοντας όλα αυτά, το Παρίσι εκτιμάται ότι βγάζει συνολικά 35,6 δισ. δολάρια από τον τουρισμό.

Επίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν τρεις πόλεις στην πρώτη πεντάδα με διαφορετικό προφίλ η κάθε μία. Το Ορλάντο είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τις οικογένειες, λόγω των θεματικών του πάρκων, το Λας Βέγκας είναι ένα παγκόσμιο κέντρο τυχερών παιχνιδιών και νυχτερινής διασκέδασης και η Νέα Υόρκη προσελκύει λάτρεις της τέχνης και του φαγητού μεταξύ άλλων.

Από τρεις πόλεις εκπροσωπείται στο top10 και η Κίνα. Πρόκειται για το Πεκίνο, την Σαγκάη και την Γκουανγκζού. Η Κίνα έχει επενδύσει πολλά στον τουρισμό, ενώ το WTTC προβλέπει ότι μέχρι το 2032 η Κίνα θα κυριαρχήσει στην κατάταξή του.

Ακολουθεί η λίστα με τις πιο ισχυρές πόλεις στον κόσμο για τον τουρισμό το 2022

1. Παρίσι, Γαλλία

2. Πεκίνο, Κίνα

3. Ορλάντο, Φλόριντα

4. Σαγκάη, Κίνα

5. Λας Βέγκας, Νεβάδα

6. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

7. Τόκιο, Ιαπωνία

8. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

9. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

10. Γκουανγκζού, Κίνα

Πηγήnewmoney.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα