Τουρισμός: Γερμανοί και Αμερικανοί «ψήφισαν» Ελλάδα τον Νοέμβριο

Πρέπει να διαβάσετε

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Νάξος και η Κέρκυρα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ξένων τουριστών οι οποίοι τον Νοέμβριο έσπευσαν να αναζητήσουν στην Google για διαμονή στην Ελλάδα όχι μόνο γι’ αυτή την περίοδο, αλλά και για το 2023. Οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι που πραγματοποίησαν τις περισσότερες αναζητήσεις, με τους Βρετανούς να έπονται και τους Γάλλους, τους Κύπριους και τους Ισραηλινούς να ακολουθούν, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Tourix, η οποία εξειδικεύεται στο τουριστικό μάρκετινγκ και επεξεργάστηκε τα δεδομένα.

Υψηλή ζήτηση τόσο σε σχέση με πέρυσι (κατά 140%), όσο και σε σχέση με το 2019 (κατά 60%) καταγράφηκε για την Κέρκυρα, με τους Γερμανούς, τους Βρετανούς, τους Γάλλους, τους Αυστριακούς και τους Ιταλούς να είναι εκείνοι που έκαναν τις περισσότερες αναζητήσεις για διαμονή στο νησί των Φαιάκων. Σημαντικές «δεξαμενές» ταξιδιωτών για την Κέρκυρα ήταν επίσης η Πολωνία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ελβετία.

Την τιμητική της στις επιλογές των ταξιδιωτών είχε και η Αθήνα, για την οποία καταγράφηκε υψηλό ποσοστό διαδικτυακής ζήτησης, που ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα κατά τα προηγούμενα έτη. Οι Αμερικανοί ήταν εκείνοι που έκαναν τις περισσότερες αναζητήσεις για διαμονή τον Νοέμβριο και ακολούθησαν με σημαντική διαφορά οι Βρετανοί, οι Κύπριοι, οι Ισραηλινοί, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. Τη δωδεκάδα των top αγορών συμπλήρωσαν η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Ελβετία.

Ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η βορειοελλαδίτικη πόλη είχε για το 2022 ρεκόρ αναζητήσεων για διαμονή και τον Οκτώβριο. Οι top χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Νοέμβριο ήταν η Γερμανία, η Κύπρος, το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σερβία, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν τη δεκάδα που είναι η Βουλγαρία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία και η Ρουμανία.

Μειωμένο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες ήταν τον Νοέμβριο το ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στη Σαντορίνη. Ωστόσο, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 οι αναζητήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό 84% και σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019 ενισχύθηκαν κατά 67%. Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι ήταν εκείνοι που πραγματοποίησαν τις περισσότερες αναζητήσεις, με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς να έπονται. Σημαντικές αγορές για το κυκλαδίτικο νησί ήταν επίσης η Ισπανία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Πολωνία και η Ιρλανδία.

Σε αντίστοιχα επίπεδα διαμορφώθηκε η ταξιδιωτική ζήτηση και για τη Μύκονο, καθώς οι αναζητήσεις σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες περιορίστηκαν. Βέβαια, το ενδιαφέρον παρέμεινε εντονότερο σε σχέση με τα παλαιότερα έτη. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις κατέγραψαν άνοδο κατά 108% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 και κατά 69% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019. Οι χώρες από τις οποίες προήλθαν οι περισσότερες αναζητήσεις για διαμονή στη Μύκονο για τον Νοέμβριο ήταν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με διαφορά και ακολούθησαν στην πεντάδα η Γερμανία, η Αυστραλία και η Γαλλία. Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφηκε και από την Ιταλία, την Ισπανία, τον Καναδά, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Αυστρία.

Σε χαμηλότερους ρυθμούς διαμορφώθηκε η ζήτηση και για τη Ρόδο, με τον όγκο διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή να είναι μειωμένος συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες. Βασικές χώρες προέλευσης του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος για τον Νοέμβριο ήταν η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο με διαφορά. Ακολούθησαν η Γαλλία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ και τη δεκάδα συμπλήρωσαν το Βέλγιο, η Πολωνία, η Σουηδία, η Αυστρία και το Ισραήλ.

Γερμανοί, Αμερικανοί και Βρετανοί ήταν οι ταξιδιώτες που αναζήτησαν περισσότερο να βρουν καταλύματα για διαμονή στη Νάξο, με το ενδιαφέρον να είναι υψηλότερο σε σχέση με τα δεδομένα των προηγούμενων ετών. Σημαντικές πηγές προέλευσης ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος ήταν επίσης η Γαλλία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Πολωνία.

Πηγήeuro2day.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα