Καλύτερο από πλευράς τουριστικής κίνησης αναμένεται το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη ωστόσο απαιτείται συνολική προσπάθεια προκειμένου το νησί να παραμείνει «πράσινο» στη λίστα με τις επιβαρυμένες εξαιτίας του κορωνοϊού περιοχές.

«Ήδη η Κρήτη χαρακτηρίζεται «πράσινη» στη σχετική λίστα της Μεγάλης Βρετανίας αλλά το ίδιο θέλουμε να συμβεί και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες απ΄ όπου περιμένουμε τουρίστες, όπως Γερμανία και Σκανδιναβία» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Ελένη Βακεθιανάκη ο επίκουρος καθηγητής Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Μάρκος Κουργιαντάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα που μας έρχονται από το εξωτερικό δείχνουν ότι θα κινηθούμε καλύτερα τη φετινή χρονιά, ως το ενδιάμεσο βήμα για το καλοκαίρι του 2022 οπότε εκτιμάται ότι η τουριστική κίνηση θα κυμανθεί στα επίπεδα του 2019.

Μάλιστα διαδικτυακές έρευνες για τη ζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων, μας φέρνουν στην πρώτη πεντάδα των προορισμών σε επίπεδο Ευρώπης.

Ο κ. Κουργιαντάκης επισημαίνει ωστόσο, ότι θα πρέπει να περιμένουμε έως τα τέλη Ιούνη για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση αφού επικρατεί πολύ μεγάλη αβεβαιότητα καθώς διανύουμε μία περίοδο που όλα εξαρτώνται από την πορεία του εμβολιασμού και τα συνολικά μέτρα που θα έχουν ληφθεί.

«Το παζλ είναι χαοτικό αλλά πρέπει να ενώσουμε τα κομμάτια και αυτό προσπαθούμε με το Αναπτυξιακό Συνέδριο για τον Τουρισμό που συνδιοργανώνουμε διαδικτυακά σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή (10:30 – 15:30) με την Περιφέρεια Κρήτης. Σε αυτό θα συναντηθούμε, οι μεν ακαδημαϊκοί για να ακούσουμε τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου και οι δε επαγγελματίες να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και προοπτικές στην τουριστική βιομηχανία της Κρήτης», ανέφερε.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, στελέχη και επαγγελματίες του τουρισμού, στελέχη φορέων, φοιτητές, κ.ά. μπορούν να παρακολουθήσουν το Αναπτυξιακό Συνέδριο για τον Τουρισμό πραγματοποιώντας δωρεάν εγγραφή στη διεύθυνση: https://ubc2021.org/registration