Την ανηφόρα του κορωνοϊού εξακολουθεί να ανεβαίνει η χώρα μας την ώρα που για άλλη μια μέρα τα κρούσματα ήταν στα… ύψη.

«Είμαστε δυστυχώς ακόμα στην ανηφόρα», ήταν το πρώτο σχόλιο του καθηγητή Γιάνννη Τούντα αναφορικά στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, μιλώντας στo MEGA.

«Ελπίζαμε ότι θα κατηφορήσουμε τον Μάρτιο αλλά αυτό δεν είναι ακόμα ορατό. Ελπίζω αυτό να αρχίσει να συμβαίνει μετά τις 15 Μαρτίου.  Είναι γεγονός ότι δεν είχαμε προβλέψει αυτή την αυξημένη μεταδοτικότητα κυρίως του βρετανικού στελέχους που φτάνει μέχρι και 70% παραπάνω η οποία έχει τροφοδοτηθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό την έξαρση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Μίλησα για απαρχή κάποιας βελτίωσης η οποία στην αρχή θα είναι μικρή και γι’ αυτό και δεν νομίζω ότι πρέπει να σηματοδοτήσει κάποια χαλάρωση των μέτρων, διότι αυτό συνέβη και το Γενάρη χαλαρώσαμε γρήγορα τα μέτρα μετά τις γιορτές και την πληρώσαμε», διευκρίνισε ενώ ερωτηθείς για πότε θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων σημείωσε: «Πάμε για τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου»

«Ούτε όπως πέρυσι, ούτε κανονικά, κάτι ενδιάμεσο», σημείωσε σχετικά με το φετινό Πάσχα.

«Θα είμαστε σε θέση να μετακινηθούμε αλλά με περιορισμούς. Κάποια μέτρα έχουμε αλλά σαφώς θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι», τόνισε.

Πηγή: newsit.gr