«Τουρισμός για όλους»: Περισσότεροι δικαιούχοι

Πρέπει να διαβάσετε

Την ενίσχυση περισσότερων δικαιούχων μέσω του «Τουρισμός για όλους» δρομολογεί το υπουργείο Τουρισμού, διασφαλίζοντας τη σταθερή ροή της χρηματοδότησης του προγράμματος μέχρι το 2025.

«Ο νέος κύκλος, που θα υλοποιηθεί το 2024, θα αφορά περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους, καθώς διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια. Ακόμα, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για κοινωνικές ομάδες όπως είναι Άτομα με Αναπηρία, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι, για τις οποίες προβλέπεται αυξημένη επιδότηση» υπογράμμισε η Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο πλαίσιο της έκθεσης XENIA, την οποία είχε εγκαινιάσει λίγο νωρίτερα.

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα καλύπτει ουσιαστικά δύο χειμερινές περιόδους, ώστε η ζήτηση να επεκταθεί σε περιοχές της χώρας που ελκύουν τουρισμό σε περιόδους με χαμηλότερη έως σήμερα επισκεψιμότητα. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, με στόχο και τη χωρική και τη χρονική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας, ενώ, παράλληλα, παρέχουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα» σημείωσε η κυρία Κεφαλογιάννη. Εστιάζοντας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η υπουργός χαρακτήρισε δεδομένη τη νομοθέτηση πλαισίου κανόνων ελέγχου και φορολόγησης. «Στοχεύει στη θέσπιση κανόνων ώστε οι βραχυχρόνιες μισθώσεις να μη λειτουργούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό με την ξενοδοχία. Θέλουμε βεβαίως το τμήμα αυτό της αγοράς, να λειτουργεί συμπληρωματικά με την ξενοδοχία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι θεσμοθετείται ένα πλαίσιο ελέγχου, το οποίο με προτάσεις μας θεωρούμε ότι θα επεκταθεί και σε επίπεδο οριοθέτησης ελάχιστων λειτουργικών και τεχνικών προδιαγραφών. Ηδη προωθείται η αναλογική εφαρμογή και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις των τελών που υφίστανται τα ξενοδοχεία» επεσήμανε η κυρία Κεφαλογιάννη.

Προανήγγειλε επίσης την ένταξη σε προγράμματα ενισχύσεων και επιδοτήσεων (όπως, π.χ., για ενεργειακή αναβάθμιση) και των ξενοδοχείων χαμηλών κατηγοριών, που μέχρι τώρα εξαιρούνται, ενώ αναφέρθηκε στο όραμα, στους στόχους και στις δράσεις για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει: α) την προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών, με παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα και πέραν των μηνών τουριστικής αιχμής, β) τη διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με ποικίλες δραστηριότητες όπως ο ορεινός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας και γ) την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να ακολουθήσουν τη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και τη φήμη της Ελλάδας ως παγκόσμιου τουριστικού brand. Η κυρία Κεφαλογιάννη προσέθεσε πως θα συνεχιστούν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, με διαβούλευση και με τη συνεργασία του συνόλου των φορέων τουρισμού.

Πηγήnewsbreak.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα