«Μάχη» με το χρόνο δίνουν τα ειδικά κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται στην Κρήτη για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στα σημεία όπου κατέρρευσαν γέφυρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν τα Χανιά.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η τοποθέτηση της γέφυρας τύπου Belley στο σημείο όπου κατέρρευσε η γέφυρα του Πλατανιά στο παλιό εθνικό οδικό δίκτυο και από αύριο (ίσως και αργά σήμερα το απόγευμα) θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία του οδικού δικτύου βάζοντας τέλος στην «απομόνωση» πολλών χωριών του δήμου Πλατανιά.

Η απόφαση για τις γέφυρες ελήφθη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών.

Στην Κρήτη βρίσκεται μία ακόμη τέτοιου τύπου στρατιωτική γέφυρα η οποία θα τοποθετηθεί στις Βρύσες Κυδωνίας. Εξάλλου, στα Χανιά εφτά συνολικά γέφυρες έχουν καταστραφεί και με το δεδομένο ότι τα έργα αποκατάστασης είναι χρονοβόρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες με γέφυρες belley.

Σωτήρης Μεταξάς