«Τον εκτέλεσε μπροστά στα μάτια μου» – Τι κατέθεσε η μητέρα του κατηγορούμενου για το διπλό φονικό στ΄ Ανώγεια

Πρέπει να διαβάσετε

Κάτω από δρακόντεια μέτρα συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια τον Μάιο του 2020, με θύματα τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο κτηνοτρόφο, Γιώργο Ξυλούρη.

Στο εδώλιο κάθεται ο 31χρονος γιος του αδικοχαμένου μαντιναδολόγου, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία του 32χρονου συγχωριανού του Γιώργου Ξυλούρη και η δίκη συνεχίστηκε σήμερα ύστερα από διακοπή που είχε λάβει στις 13 Ιανουαρίου

«Γύρισε και μας εσκότωσε» – Η καθηλωτική κατάθεση της μητέρας τους κατηγορουμένου

Η δίκη ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής με την κατάθεση της μητέρας του κατηγορουμένου. Σύμφωνα με το Flashnews.gr ίδια ξεκίνησε την κατάθεση της με μια μαντινάδα ως φόρο τιμής προς τον σύζυγο της γνωστό μαντινάδολογο Λευτέρη Καλομοίρη. Στη συνέχεια η μάρτυρας άρχισε να περιγράφει την οικογενειακή της ζωή λέγοντας χαρακτηρίστηκα «Μέχρι τις 2 Μαΐου ήμουν η πιο τυχερή γυναίκα στο κόσμο είχα για άντρα μου τον ντελικάνη το Λευτέρη». Ο κατηγορούμενος ενώ άκουγε τη μητέρα του συγκινήθηκε. Η μάρτυρας στη κατάθεση της τόνισε το ιδιαίτερο δέσιμο που υπήρχε ανάμεσα στον Λευτέρη Καλομοίρη και στον κατηγορούμενο.

Στη συνέχεια η μάρτυρας πέρασε στην εξιστόρηση των γεγονότων της ημέρας του διπλού φονικού. Η ίδια ξεκίνησε λέγοντας: «Εκείνη τη ημέρα καθόμασταν με τον άντρα μου στο σαλόνι όταν ξαφνικά ακούσαμε φωνές. βλέπουμε τότε τον Γιώργο Ξυλούρη να τρέχει φωνάζοντας και να πηγαίνει προς το σπίτι του. Ήταν εκνευρισμένος και απειλούσε.

Τον γιο μου δεν τον είχα δει εκείνη τη στιγμή ήρθε όμως λίγο μετά κοιτάζοντας μας φοβισμένος και εμείς απορήσαμε.

Συγγενείς μας που ήταν μαζί του μας εξήγησαν ότι έγινε μια παρεξήγηση. Στο μεταξύ ο γιος μου μπήκε στο σπίτι και πήρε το όπλο. Το όπλο το πήρε γιατί φοβήθηκε τις απειλές του Ξυλούρη για προστασία. Και έφυγε προς τα κάτω. Εμείς τον ακολουθήσαμε καθώς προσπαθούσαμε να μάθουμε τι είχε γίνει. 

 Τότε ακούμε φωνές και βλέπουμε τον Ξυλούρη σε έξαλλη κατάσταση να κατεβαίνει το δρόμο να πηγαίνει προς το αυτοκίνητο, να παίρνει το πιστόλι να το οπλίζει και να φωνάζει «πουνταν» . Γύρισε και μας εσκοτωσε. Τον βλέμμα του αγριεμένο  σαν το αγρίμι. Ήταν εκτός εαυτού μέχρι να στρίψω το βλέμμα μου πήδηξε και πετάχτηκε μπροστά στον άντρα μου. Ο άντρας μου ανοίγει τα χέρια του και προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Του  κράταγε το οπλο με το χερι λέγοντας του «μη σκοτωθούμε». Ο Ξυλούρης τινάζει το χέρι του ο άντρας μου πέφτει κάτω ενώ ίδιος είναι σκυφτός από πάνω. Ο άντρας μου τον κράταγε από τα πόδια και τότε ο Ξυλούρης τον πυροβολεί. Τον εκτέλεσε μπροστά στα μάτια μου».

«Μάνα που είναι ο κύρης μου»

Η μάρτυρας συνέχισε την κατάθεση της με τα γεγονότα  που συνέβησαν με την εμφάνιση του γιο της «ο γιος μου ήρθε λίγο μετά από εκεί που είχε φύγει και με ρώταγε «μάνα που είναι ο « κύρης» μου». Δεν τον είχε δει ακόμα κάτω».

Εκείνη τη στιγμή η μάρτυρας λύγισε και εμφανώς συγκινημένη και σηκώνεται και αγκαλιάζει σφιχτά τον γιο της με τη έδρα να την προειδοποιεί για την συμπεριφορά της.

Η μάρτυρας συνεχίζει την κατάθεση της λέγοντας ότι «ο γιος μου βλέπει τον πατέρα του τον ανασήκωσε τον πήγε παρά πέρα και τότε ο γιος μου σκότωσε τον Ξυλούρη. Τα έχει χάσει ήταν κάτασπρος. Πιάνει τον πατέρα του αγκαλιά και φώναζε».

«Είμαι πρόσφυγας στον τόπο μου. Φοβάμαι να πάω στο σπίτι μου»

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της μάρτυρος από την πλευρά της υπεράσπισης η ίδια ξέσπασε. Περιέγραψε  περιστατικά που βίωσε στο χωριό μετά το διπλό φονικό. Συγκεκριμένα ανέφερε «είμαι πρόσφυγας στον τόπο μου. Φοβάμαι να πάω στο σπίτι μου. Ήρθε αστυνομικός την ημέρα της κηδείας του άντρα μου στο σπίτι μου και με προειδοποίησε να φύγω από το χωριό. Του είπα ότι εγώ θα μείνω εδώ απόψε και ας με σκοτώσουν. Μου είπε να μη φοβάσαι είναι η αστυνομία έξω. Την άλλη μέρα έφυγα από το χωριό». Παράλληλα η μάρτυρας συμπλήρωσε ακόμα ένα περιστατικό που πήγε στο μνήμα του Λευτέρη Καλομοίρη μερικές μέρες μετά την κηδεία και το βρήκε βανδαλισμένο.

Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσει και άλλων μαρτύρων και διακόπηκε το μεσημέρι με την διαδικασία να αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα