Το Συμβούλιο της Ειρήνης του Τραμπ παρέδωσε στη Χαμάς γραπτή πρόταση για τον αφοπλισμό της

Η πρόταση υποβλήθηκε στη Χαμάς κατά τη διάρκεια συναντήσεων στο Κάιρο την περασμένη εβδομάδα

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Γραπτή πρόταση για τον αφοπλισμό της παρέδωσε στη Χαμάς το Συμβούλιο της Ειρήνης του Τραμπ ένα βήμα που οι Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να κάνουν.

Η πρόταση υποβλήθηκε στη Χαμάς κατά τη διάρκεια συναντήσεων στο Κάιρο την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει μία από τις πηγές. Στις συνομιλίες συμμετείχαν ο Νικολάι Μλαντένοφ και ο Αριέ Λάιτστοουν, ανέφεραν οι δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Μλαντένοφ είναι ο διορισμένος από τον Τραμπ απεσταλμένος του Συμβουλίου Ειρήνης στη Γάζα. Ο Λάιτστοουν είναι βοηθός των ΗΠΑ στον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ.

Το σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα, στο οποίο συμφώνησαν το Ισραήλ και η Χαμάς τον Οκτώβριο, προβλέπει την αποχώρηση ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα και την έναρξη της ανοικοδόμησης καθώς η Χαμάς καταθέτει τα όπλα της.

Ο Μλαντένοφ δήλωσε την Πέμπτη (20/3) ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρές προσπάθειες για την ανακούφιση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Γάζας, με ένα πλαίσιο που συμφωνήθηκε από τους μεσολαβητές και το οποίο θα μπορούσε να προωθήσει την ανοικοδόμηση στον θύλακα, μεγάλο μέρος του οποίου βρίσκεται σε ερείπια.

«Είναι τώρα στο τραπέζι. Απαιτεί μία σαφή επιλογή: πλήρη παροπλισμό από τη Χαμάς και κάθε ένοπλη ομάδα, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Σε αυτή την εποχή ελπίδας, είθε οι υπεύθυνοι να κάνουν τη σωστή επιλογή για τον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε ο Μλαντένοφ στο X σε μια ανάρτηση για τη μουσουλμανική εορτή Είντ αλ Φιτρ.

Πηγή: cnn.gr

Προηγούμενο

Γνήσια μόνο τα 7 από τα 300 έργα που κατασχέθηκαν από την γκαλερί του Γιώργου Τσαγκαράκη

Επόμενο

Χανιά: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Η Μόσχα στο επίκεντρο ουκρανικών επιθέσεων με drones – Έκλεισαν για λόγους ασφαλείας τα αεροδρόμια

Η Ουκρανία εξαπέλυσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη εκτενείς επιδρομές με drones στο ρωσικό έδαφος, βάζοντας στο στόχαστρο ιδίως τη Μόσχα και προκαλώντας…