Το συγκινητικό «ευχαριστώ» της οικογένειας του Αρτέμη Σαϊτάκη για τον Μαραθώνιο Καινοτομίας στη μνήμη του

Με αφορμή τον Μαραθώνιο Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης», που διοργανώθηκε στη μνήμη του επί σειρά ετών διευθυντή του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στο πλαίσιο του «Innodays», η οικογένειά του απευθύνει ένα «ευχαριστώ» στους διοργανωτές και τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας.

Αναλυτικά στην ευχαριστήρια ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η οικογένεια του Αρτέμη Σαϊτάκη επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη του τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Κοινωνικής Οικονομίας κύριο Αντώνη Παπαδεράκη, καθώς και τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης για τη διοργάνωση και την επιμέλεια του Μαραθωνίου Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του, στο πλαίσιο του τριημέρου καινοτομίας “Innodays”.

Η οικογένεια, θέλει ιδιαιτέρως να ευχαριστήσει από καρδιάς τον εμπνευστή της πρωτοβουλίας κύριο Γιώργο Παπαμιχαήλ, καθώς και τους κυρίους Μάρκο Κουγιαρντάκη, Ευάγγελο Γρηγορούδη και Βασίλη Κελεσίδη για την επιμέλεια του Μαραθωνίου Καινοτομίας και την ομιλία εις μνήμην του Αρτέμη Σαϊτάκη αντίστοιχα.

Ο Αρτέμης Σαϊτάκης, ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα, ένας οραματιστής που πάντοτε ξεχώριζε – παρά τους χαμηλούς τόνους που πάντοτε διατηρούσε-. Στην πορεία της ζωής του, δημιούργησε και διέδωσε καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, υποστηρίζοντας ιδιαίτερα τους νέους ή επίδοξους επιχειρηματίες, στους οποίους προσέφερε απλόχερα τις πολύτιμες συμβουλές και την εμπειρία του.

Πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου μας, “κυνηγούσε” κάθε ευκαιρία καινοτομίας και ανάπτυξης και συνέδραμε εμπράκτως – μέσα από τις κάποτε σχεδόν άγνωστες έννοιες της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας –  όλους όσοι επιθυμούσαν την πρόοδο σε αυτούς τους τομείς.

Ήταν η “ψυχή” του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης για σχεδόν τριάντα χρόνια, εκτιμούσε βαθιά και σεβόταν τους συνεργάτες και συμπορευτές της επαγγελματικής του πορείας.

Κυρίως όμως και πάνω από όλα, ο Αρτέμης Σαϊτάκης υπήρξε ένας ευγενής, δοτικός, στοργικός σύζυγος και πατέρας που αγαπούσε βαθιά και το αποδείκνυε έμπρακτα, ένας μεγαλόψυχος Άνθρωπος που τιμούσε τη ζωή και αγωνίστηκε σκληρά για αυτήν μέχρι τέλους, ένας Άνθρωπος που αντιμετώπιζε με στωικότητα τις δυσκολίες, ένας Άνθρωπος που πάντα συγχωρούσε και προσπερνούσε τυχόν αστοχίες άλλων ανθρώπων, ακόμα κι όταν λειτουργούσαν εις βάρος του, ένας Άνθρωπος που δεν ξέχασε ποτέ το σημείο εκκίνησης της σπουδαίας πορείας που τελικά χάραξε, τους συγγενείς και τους φίλους του.

Ας είναι ο δρόμος που διάλεξε και ακολούθησε πιστά – δρόμος σκληρής δουλειάς, προσφοράς και διαρκή αγώνα – παράδειγμα για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν κι ας μείνει έτσι παντοτινά παρών στις ζωές και τις μνήμες μας.

 Αλίκη, Ναταλί και Μυρτώ Σαϊτάκη».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα