Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στην πόλη Aranjuez, στην Ισπανία

Πρέπει να διαβάσετε

To χρονικό διάστημα 26 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διεθνική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/ Δράσης ΚΑ1+, Σχολική Εκπαίδευση, με τίτλο: “Πρακτικές Μάθησης και Διδασκαλίας” και κωδικό αριθμό: ‘2022-1-EL01-KA122-SCH-000071341’ στο σχολείο IES ALPAJES της Ισπανίας.

Εκπροσωπώντας το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου οι καθηγήτριες Κορακάκη Ελένη και Δασκαλάκη Αικατερίνη, μόνιμοι εκπαιδευτικοί με θητεία, και δέκα μαθητές ταξίδεψαν στην Aranjuez της Ισπανίας προκειμένου να συναντήσουν την ομάδα των εταίρων τους από το σχολείο IES ALPAJES της Ισπανίας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή καλών διδακτικών πρακτικών μεταξύ των δύο σχολείων συνεργασίας. Οι μαθητές των δύο χωρών εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά στο εργαστήριο υπολογιστών με θέμα “Coding” και “ΙοΤ, Internet of Things” προγραμματίζοντας μικροελεγκτές για μέτρηση και ασύρματη καταγραφή των τιμών υγρασίας του εδάφους καθώς και του φωτός και θερμοκρασίας σε θερμοκήπιο. Επίσης, πραγματοποίησαν πειράματα μέτρησης ποιότητας νερού με αισθητήρες αγωγιμότητας, θολότητας και ολικών στερεών.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας φιλοξενίας των μαθητών/-τριών από τις ισπανικές οικογένειες, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον Royal Palace de Aranjuez και στους Royal Gardens, ενώ όλοι οι μαθητές συμμετείχαν και σε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Επιπλέον, επισκέφτηκαν το Τολέδο, ξεναγήθηκαν στην παλιά πόλη, επισκέφτηκαν το μουσείο Serfadi και το μουσείο Greco. Ακόμα, παρακολούθησαν ομιλία καθηγήτριας Πανεπιστημίου και ενημερώθηκαν για τη σημασία προστασίας προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και τεχνικές ώστε η πλοήγηση να είναι ασφαλέστερη. Επιπλέον, επισκέφτηκαν την “Royal Academy of Engineering” στη Μαδρίτη, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές προοπτικές των σπουδών στη μηχανική και να ξεναγηθούν στους χώρους της Ακαδημίας. Τέλος, η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της πόλης της Μαδρίτης με ξεναγούς τους μαθητές της Ισπανικής ομάδας, να επισκεφτεί την έκθεση “Virtual worlds” , το “Temple of Debod”, τους Retiro Gardens and Recoletos walk και να έρθει σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας φιλοξενίας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα