Το πρώτο «Αστεροσχολείο» έρχεται στα Ανώγεια!

Πρέπει να διαβάσετε

Για πρώτη φορά, δημιουργείται ένα «Αστεροσχολείο» στα Ανώγεια!

Τα παραπάνω, αποκάλυψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή «Ένας παράδεισος υπαρκτός» της Νίκης Μπελαδάκη, ο Ερευνητής και Διευθυντής του Αστεροσκοπείου Σκίνακα Βασίλης Χαρμανδάρης.

«Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος Ανωγείων για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρμανδάρης, χαρακτηρίζοντας την δημιουργία του νέου αυτού κτιρίου, ως «το αντίδωρο προς την κοινωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρμανδάρη, από τα 15 στρέμματα που δώρισε ο Δήμος Ανωγείων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ένα μέρος τους -επίσης με πρωτοβουλία του Δήμου- θα δημιουργηθεί ένα κτίριο, με μια μεγάλη αίθουσα, στην οποία θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις πολιτιστικές και επιστημονικές ενώ επίσης θα μπορούν να συνδυαστούν εκπαιδευτικές και τουριστικές δράσεις!

«Θα έρχονται στα Ανώγεια, θα ανεβαίνουν στο Σπίτι του Βοσκού και θα βλέπουν το ηλιοβασίλεμα στα 1.750 μέτρα. Είναι μοναδικό!» υπογράμμισε ο κ. Χαρμανδάρης, προσθέτοντας πως στην προσπάθεια αυτή συμβάλει και η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία προχωρά σε εργασίες ως προς τον δρόμο που θα οδηγεί στο συγκεκριμένο κτίριο αλλά και όσον αφορά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

«Υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στα εκπαιδευτικά ερευνητικά ιδρύματα και την τοπική κοινωνία, όπου λειτουργούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου. Ο καθένας εκεί που είναι ειδικός» τόνισε ο ίδιος.

Ωστόσο, τα ευχάριστα νέα για το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, δεν σταματούν εκεί. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρμανδάρης – επίσης – για πρώτη φορά το Εθνικό Ίδρυμα Έρευνας της Αμερικής, θα επενδύσει 350 χιλ. ευρώ για ένα καινούριο τηλεσκόπιο, την στιγμή που η Επιτροπή «Ελλάδα 2020 – 2021» πρόσφερε μισό εκ. ευρώ για την αγορά νέου τηλεσκόπιου. Μάλιστα, το εν λόγω τηλεσκόπιο, «βαφτίστηκε» από την Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη «2200» με τον κ. Χαρμανδάρη να ευελπιστεί πως θα φτάσει στα χέρια τους μέχρι το τέλος του 2023!

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα