Άγνωστοι Χ, σύνθετοι συσχετισμοί, συμμαχίες στο παρασκήνιο και πυρετώδεις διεργασίες διαμορφώνουν το προεκλογικό σκηνικό στη Λότζια. Μπορεί σταδιακά τα κομμάτια του παζλ των υποψηφιοτήτων για τον δήμο Ηρακλείου να συμπληρώνονται ωστόσο οι εκκρεμότητες που απομένουν είναι αρκετές και το τοπίο δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Σε θέση …οδηγού ο Λαμπρινός

Η ανεξαρτητοποίηση του Πέτρου Ινιωτάκη εξελίσσεται σε θρυαλλίδα εξελίξεων στην παράταξη Βασίλη Λαμπρινού με τον δήμαρχο Ηρακλείου να είναι σε ανοιχτή γραμμή με πρόσωπα που θα δώσουν ισχυρή δυναμική στη «Δύναμη Πολιτών». Ο δήμαρχος Ηρακλείου θα επιχειρήσει να δώσει αφενός μήνυμα ανανέωσης στον συνδυασμό του αφετέρου να τον στελεχώσει με πρόσωπα που έχουν ισχυρό «ρεύμα» και ερείσματα στην τοπική κοινωνία, όχι μέσω της κομματικής τους ταυτότητας αλλά με την κοινωνική τους δράση και την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Στη δημοτική αρχή θεωρούν ότι η διατήρηση του βασικού κορμού του συνδυασμού και οι στοχευμένες προσθήκες θα βάλουν τη «Δύναμη Πολιτών» σε θέση …οδηγού στην εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου.

Ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις ο Ινιωτάκης

Στο «τραπέζι» διατηρούνται τα σενάρια που θέλουν τον Πέτρο Ινιωτάκη να είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη Νέα Δημοκρατία που ακόμη δεν έχει βρει υποψήφιο στον δήμο Ηρακλείου για το γαλάζιο «χρίσμα». Το ενδεχόμενο κερδίζει συνεχώς έδαφος με τον πρώην αντιδήμαρχο να μην … κλείνει την πόρτα ούτε της «Πειραιώς», ούτε της Κουμουνδούρου και να δηλώνει ανοιχτός σε προτάσεις.

Κίνηση έκπληξη από Παρασύρη;

Αστάθμητος παράγοντας παραμένει ο Φραγκίσκος Παρασύρης, το όνομα του οποίου ακούστηκε για τη στήριξη της ΝΔ στη Λότζια ωστόσο ο ίδιος τηρεί σιγή ιχθύος χωρίς να αποκλείεται κίνηση έκπληξη από την πλευρά του.

Εθνικές εκλογές «βλέπει» ο Μαμουλάκης

Την ίδια ώρα φαίνεται πως κλειδώνει η συμμετοχή του αντιδημάρχου Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο για τις εθνικές εκλογές.

Με όπλα νέους και …παλιούς ο Σισαμάκης

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Ηρακλείου έχει ήδη ανακοινώσει ο πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης ο οποίος με νέα, άφθαρτα πρόσωπα στον συνδυασμό του διεκδικεί ισχυρή δυναμική στη Νέα Αλικαρνασσό και θα επιχειρήσει να δημιουργήσει έναν ισχυρό πόλο διεκδικώντας ρόλο στις εξελίξεις.

Η υποψηφιότητά του συσπειρώνει «παραδοσιακές αυτοδιοικητικές δυνάμεις» της πόλης και αποδυναμώνει τον συνδυασμό Γιάννη Κουράκη που αναζητάει στελέχη για να ανατρέψει το σκηνικό.

«Αγκάθια» στη συγκρότηση ψηφοδελτίου για Κουράκη

Οι μετακινήσεις άλλοτε στενών συνεργατών του Γιάννη Κουράκη προς τον συνδυασμό του Γιώργου Σισαμάκη αποτελούν «αγκάθι» για τον πρώην δήμαρχο που στρέφεται προς άλλες κατευθύνσεις για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Εν αναμονή των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ ο …ανεξάρτητος Λυγερος

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η υποψηφιότητα του Ηλία Λυγερού. Οι δίαυλοι με ένα μειοψηφικό μέρος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν ανοιχτοί ωστόσο το ενδεχόμενο στήριξης της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» από το κυβερνών κόμμα έχει απομακρυνθεί.

Με αυτό το δεδομένο ο Ηλίας Λυγερός επιχειρεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες συγκρότησης ψηφοδελτίου περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις της Κουμουνδούρου.

Στη μάχη για τη Λότζια και ο Βρύσαλης

Επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ για τον δήμο Ηρακλείου θα είναι ο Δημήτρης Βρύσαλης. Το ΚΚΕ έχει παραδοσιακά υψηλά ποσοστά στον δήμο Ηρακλείου και στόχος είναι να εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό που θα του δίνει «φωνή» στο δημοτικό συμβούλιο.

Μπήκε με φόρα ο Κουκιαδάκης, αλλά…

Εν δυνάμει υποψήφιος εμφανίζεται και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης που επιχείρησε να κάνει δυναμική είσοδο το πρώτο διάστημα, δημιουργώντας έναν πυρήνα υποψηφίων, οι προσπάθειές του δεν τελεσφόρησαν και μοιάζει πλέον απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Σωτήρης Μεταξάς