Το Παρίσι επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Πρέπει να διαβάσετε

Ντόμινο μέτρων σε όλη την Ευρώπη έχει φέρει η επέλαση του νέου κύματος της πανδημίας. Το Παρίσι κατέστησε εκ νέου υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στις δημόσιες συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται.

Η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε πως οι μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, σε φεστιβάλ και θεάματα, σε αγορές και όταν οι πολίτες στέκονται στην ουρά.

Νυχτερινό lockdown στην Ολλανδία ανακοίνωσε ο Μαρκ Ρούτε, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των κρουσμάτων κορωνοϊού και περιορισμού της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία.

Με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις, μπαρ, εστιατόρια, αλλά και τα περισσότερα καταστήματα σε όλη τη χώρα θα πρέπει να βάζουν «λουκέτο» από τις 5 το απόγευμα τοπική ώρα έως τις 5 το πρωί.

Τα μέτρα, που περιλαμβάνουν, επιπλέον, τη χρήση μάσκας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα τεθούν σε ισχύ από τις 28 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό από τον Ρούτε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης τύπου από τη Χάγη, όπου συγκεντρώθηκαν μερικές δεκάδες διαδηλωτές.

Στην Αυστρία έχει επιβληθεί ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, ενώ τη σκυτάλη στην αυστηροποίηση των μέτρων πήρε η Σλοβακία που επέβαλε καθολικό lockdown για δύο εβδομάδες. Σε τροχιά περιορισμών βρίσκεται και η Λετονία.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα