Ιστορία έγραψε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Τόκιο, κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που άνοιξε αυλαία σήμερα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας αλλά και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε επίπεδο πρωταθλήματος κόσμου.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο κ. Τσαπατάκης ανέφερε πως ήταν κάτι αναμενόμενο καθώς ο ίδιος προετοιμαζόταν για αρκετό καιρό ώστε να πετύχει τον στόχο του. «Υπήρχε στόχος και πρόγραμμα, είχαμε εξοπλίσει το πνεύμα γιατί ξέρουν όλοι ότι το άγχος, λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για να επιτύχεις την κρίσιμη στιγμή. Η διαχείριση μπορεί να σε ωφελήσει ώστε να σε παροτρύνει, να σε ενεργοποιήσει και να σου δώσει δύναμη γιατί πάνω από όλα είναι η σκέψη, ο νους, το πνεύμα που διακατέχει τον διαγωνιζόμενο».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαπατάκης, κανείς δεν πρέπει να στέκεται μόνο στο αποτέλεσμα. «Το μόνο που μπορεί να μας δώσει είναι να μας κάνει καλύτερους, όχι να μας κάνει να αφήσουμε τον εαυτό μας, να πούμε ότι όλα είναι καλά και μένουμε στάσιμη. Σημασία έχει ο αγώνας, η προσπάθεια που βάζεις στο οτιδήποτε, γιατί η προσπάθεια σε κάνει καλύτερο και όχι το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω σε όλους κυρίως όμως στα μικρά παιδιά, αλλά να το ακούσουν και οι γονείς. Γιατί καμία φορά βάζουν όρια στα παιδιά, ότι “πρέπει” να κάνουμε κάτι, αυτό πρέπει να το βγάλουμε από τη ζωή μας, για να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε τα όρια μας, όταν βάζουμε όρια με τις λέξεις αυτές, τότε τα παιδιά τα περιορίζουμε».

Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κόσμο, λέγοντας πως έχει βοηθήσει αρκετούς πολίτες… χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει! «Έχουν έρθει πολλοί και μου λένε δεν με ξέρεις, όμως σε ξέρω εγώ, περνάω κάτι πολύ μικρό για εσένα όμως για εμένα είναι πολύ μεγάλο. Μπορεί εμείς να τα βλέπουμε μικρά, για εκείνον όμως να είναι τεράστιο, πρέπει να δίνουμε βάση, ότι είναι πρόβλημα και τον ανησυχεί, τον ρίχνει. Χαίρομαι πολύ όταν έρχονται και μου σφίγγουν το χέρι, και μου λένε ότι τους έδωσα δύναμη. Για μένα είναι η απόλυτη νίκη, η νίκη η οποία έχει ο άνθρωπος όταν καταφέρνει κάτι ουσιώδης που δεν έχει ύλη».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους του, που δεν είναι άλλος από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι. «Ξεκουράστηκα κάποιες ημέρες, τώρα έχω αρχίσει πάλι γυμναστική διότι αυτή είναι η ρουτίνα μου, δεν μπορώ χωρίς το κολύμπι, χωρίς να κάνω τη γυμναστική μου. Έτσι, ξεκινάει η μέρα μου, έχω ξεκινήσει ένα είδος αποκατάστασης, αποθεραπείας από την πίεση όλης της σεζόν. Παραμένω στα Χανιά, έχω κάποια ταξίδια, κάποια συνέδρια, αλλά αυτά είναι προς το παρόν το σχέδιο μου».