Το μήνυμα για τη Γάζα που συγκίνησε στην κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Πρέπει να διαβάσετε

Ακόμη και στους πολέμους υπάρχουν κανόνες, λένε, και σίγουρα τα νοσοκομεία δε θα πρέπει να αποτελούν στόχο σε βομβαρδισμούς. Η είδηση ότι το βράδυ της Τρίτης βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο al-Ahli, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, προκάλεσε ένα ακόμη μεγάλο σοκ στη διεθνή κοινότητα.

Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως οι άμαχοι νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου υπολογίζονται πάνω από 500, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ εκτιμάται πως οι Παλαιστίνιοι που έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Ανατριχίλα προκάλεσε κατά τη μεγάλη κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, η κίνηση πολιτών που συμμετείχαν στην πορεία, να μπουν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, να βγουν στο μπαλκόνι και να στείλουν το δικό τους μήνυμα: “Stand with Gaza – Destroying hospitals is a crime against humanity” (Στηρίζουμε τη Γάζα – Η καταστροφή νοσοκομείων είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας).

Και σίγουρα οι αποδέκτες του μηνύματος πρέπει να είναι πολλοί, διότι η καταστροφή μπορεί να είναι είτε κτιριακή, είτε … λειτουργική.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα