Το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει τον εμπλουτισμό ακόμα σε περίπτωση «πολέμου», δηλώνει ο Αραγτσί

Η αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη στον Κόλπο «δεν μας τρομάζει», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Τη θέση ότι το Ιράν δεν θα απαρνηθεί τον εμπλουτισμό ουρανίου, «ακόμα κι αν μας επιβληθεί πόλεμος» διατύπωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, δύο μόλις ημέρες μετά τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον, που αποτελεί αντικείμενο διαμάχης με τις ΗΠΑ.

«Το Ιράν έχει πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα για το ειρηνικό πυρηνικό του πρόγραμμα και για τον εμπλουτισμό ουρανίου», δήλωσε ο Αμπάς Αραγτσί σε φόρουμ στην Τεχεράνη.

«Για ποιο λόγο επιμένουμε έτσι στον εμπλουτισμό (ουρανίου) και αρνούμαστε να τον εγκαταλείψουμε ακόμα κι αν μας επιβληθεί πόλεμος; Διότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπαγορεύει τις πράξεις μας», δήλωσε ο διπλωμάτης, που την Παρασκευή είχε επαφές στο Ομάν με τον Αμερικανό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ.

Η αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη στον Κόλπο «δεν μας τρομάζει», δήλωσε ο Αραγτσί.

«Η στρατιωτική τους ανάπτυξη στην περιοχή δεν μας τρομάζει», είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, την επομένη της επίσκεψης του απεσταλμένου του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln στην περιοχή του Κόλπου.

«Είμαστε ένας λαός διπλωματίας, είμαστε επίσης και ένας λαός πολέμου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιδιώκουμε τον πόλεμο», δήλωσε ο Αραγτσί σε φόρουμ στην Τεχεράνη.

Πηγή: cnn.gr

Προηγούμενο

Οι κυβόλιθοι της «απελπισίας» που κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών στο κέντρο του Ηρακλείου

Επόμενο

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το ΟΦΗ - Λεβαδειακός

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Κολομβία: Άντεξε στο πρώτο χειρουργείο μετά τους πυροβολισμούς στο κεφάλι ο υποψήφιος πρόεδρος – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «πρώτη χειρουργική επέμβαση» για τον 39χρονο υποψήφιο πρόεδρο της Κολομβίας, Μιγκέλ Ουρίμπε, μετά τους δύο πυροβολισμούς…