Από το Ηράκλειο στο Νεπάλ: Εννιά εθελοντές ζητούν την στήριξή μας για να βοηθήσουν

Πρέπει να διαβάσετε

Ετοιμάζουν τα σακίδιά τους και φεύγουν για Νεπάλ. Ο λόγος για εννιά Ηρακλειώτες εθελοντές οι οποίοι ετοιμάζονται για την δεύτερη αποστολή τους, τον Απρίλιο (7/4 – 17/4), για να ενισχύσουν την τοπική κοινότητα της περιοχής Sindupalchuk (που βρίσκεται στα υψίπεδα των Ιμαλαϊων) και πιο συγκεκριμένα στα χωριά Takure και Bimire, που επλήγησαν από τον δυνατό σεισμό του 2015 και από τον οποίο καταστράφηκαν και τα 240 σπίτια της περιοχής.

Οι Σαράντης Σιμάκης, Βαγγέλης Σιμάκης, Νικήτας Διαλυνάς, Ιωάννα Παπαγιαννάκη, Βασίλης Βελούδας, Γιάννης Βελούδας, Λίλα Μικρογιαννάκη, Αρετή Παπανικολάου και Αντωνία Καλλιάρου μαζί με ομάδα εθελοντών έχουν στόχο να ενισχύσουν το νέο project του τοπικού οργανισμού Conscious Impact με τίτλο «The Bimire Water Project» που έχει ως σκοπό να παρέχει σε 82 νοικοκυριά στο χωριό Bimire πόσιμο νερό.

Ταυτόχρονα θα ασχοληθούν με την ανοικοδόμηση του χωριού Takure, η οποία ξεκίνησε από το 2016 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και βασίζεται στην τεχνική της φυσικής δόμησης. Παράλληλα θα εστιάσουν στην σχολική ενδυνάμωση και στην περιβαλλοντική ενίσχυση της τοπικής κοινότητας!

Για να επιτύχουν όμως τον στόχο τους ζητούν την βοήθειά μας. Όπως αναφέρουν όσοι επιθυμούν μπορούν με τις δωρεές τους να συμβάλουν ενεργά στo κόστος κατασκευής του «The Bimire Water Project», καθώς και στο κόστος ανοικοδόμησης του χωριού Takure. Στην περίπτωση που οι συνολικές δωρεές υπερβούν τον βασικό στόχο, όλο το επιπλέον ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά σχολικών ειδών αλλά και για την κάλυψη άλλων αναγκών που θα υποδειχθούν στους εθελοντές από την τοπική κοινότητα.

«Όταν βοηθάμε κάποιον….δίνουμε στην ζωή μας σκοπό…γιατί ζούμε για κάποιον άλλον. Δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, αλλά σε κάποιους θα τους αλλάξεις τον κόσμο!!!», αναφέρουν οι εθελοντές και ζητούν την βοήθεια όλων για να μπορέσουν να προσφέρουν.

Περισσότερες πληροφορίες για τους εθελοντές, την δράση τους αλλά και το πως μπορείτε να τους στηρίξετε θα βρείτε εδώ.

Δείτε εδώ την προηγούμενη αποστολή των εθελοντών στο Νεπάλ:

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα