Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Αντιδημάρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης, για το έργο ανάπλασης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Τίτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την προώθηση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου όπως είναι η ανάπλαση του Αγίου Τίτου με προϋπολογισμό 790.000 ευρώ, καθώς και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο για το οραματικό σχέδιο ανάδειξης και αποκατάστασης του Μνημείου, το οποίο και από την αρχή στηρίξαμε στο πλαίσιο της διαρκούς αγαστής συνεργασίας με στόχο την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό έργο, όχι μόνο για τη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου και το Δήμο Φαιστού, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, αφού αφορά σε ένα σπουδαίο μνημείο υψηλής πολιτιστικής κληρονομιάς για το οποίο υπάρχουν αναφορές από το 1866.

Στην όλη προσπάθεια, η συμβολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη υπήρξε καθοριστική, γι’ αυτό κι εκφράζεται ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του, καθώς η δράση και οι παρεμβάσεις του ανέδειξαν τη σημασία της αποκατάστασης.

Ως Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης Περιφερειάρχη, Σεβασμιότατου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας με σκοπό τη συνολική ανάπτυξη του Δήμου μας».