Το ενεργειακό κόστος «γονατίζει» τις επιχειρήσεις της Κρήτης – Κοινή σύσκεψη με φορείς και βουλευτές

Σύσκεψη παρουσία τοπικών φορέων και βουλευτών της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, για το ενεργειακό κόστος και τον πληθωρισμό.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπης Λεκάκης ανέφερε πως έχουν προηγηθεί και άλλες συσκέψεις και προηγήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα αυτή της ΓΣΕΒΕΕ, όπου έχουν παρθεί αποφάσεις για το θέμα του ενεργειακού κόστους. «Μια πρώτη παρέμβαση που έχει γίνει και σήμερα εκδικάστηκε αλλά δε γνωρίζουμε την απόφαση μαζί με τη ΓΣΕΒΕΕ και η Ένωση Καταναλωτών κατέθεσε προσφυγή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, θα γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες το αποτέλεσμα της δίκης. Βέβαια την Παρασκευή, έχουμε συνάντηση με τους βουλευτές και τους τοπικούς φορείς της επιχειρηματικότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να τους θέσουμε το ζήτημα που έχει να κάνει με το κόστος και γονατίζει την επιχειρηματικότητα στο νησί μας και όχι μόνο».

Ο κ. Λεκάκης διευκρίνισε πως προς το παρόν σε επίπεδο Κρήτης δεν έχουμε φαινόμενα με «κατεβασμένους διακόπτες» από πλευράς ΔΕΗ ή άλλων παρόχων ενέργειας. «Στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουμε τέτοια προβλήματα, επαγγελματίες που αδυνατούν να καταβάλουν τα υπερβολικά τιμολόγια που τους έρχονται, μην μπορώντας να πληρώσουν η επόμενη κίνηση που κάνουν οι πάροχοι ενέργειας είναι να τους κόβουν το ρεύμα».

Πρόσθεσε δε, πως μπορούν οι επιχειρηματίες να προβούν σε ρύθμιση του χρέους, όμως αναρωτήθηκε τι θα γίνει τον επόμενο μήνα. «Τι θα γίνει με τις αυξήσεις που είναι τεράστιες; Σε επίπεδο Κρήτης δεν έχουμε προβλήματα, κάποιοι συνάδελφοι λόγω της αύξησης του τουρισμού πιστεύουν ότι θα έχουν βελτιωμένη κίνηση και έχουν κάνει ρυθμίσεις, προκειμένου να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ ανέφερε πως έχει ζητηθεί ήδη από τα συναρμόδια υπουργεία, η αναδρομική καταβολή των αυξήσεων κατά 60% που έχει ανακοινωθεί για τα νοικοκυριά να συμπεριλάβει και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται εκτός ρύθμισης. «Επίσης, ζητάμε να υπάρχει μια σταθερή τιμή όσο διαρκεί το κύμα ανατιμήσεων, προκειμένου να έχουμε ένα κοστολόγιο στα προϊόντα που παράγουμε και διαθέτουμε στους καταναλωτές. Υπάρχει ένα αβέβαιο κλίμα, πρέπει σε καθημερινή βάση να αλλάζουμε τιμοκαταλόγους και δυστυχώς δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο πρόβλημα και να το δει με μεγαλύτερη σοβαρότητα».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα