Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.3 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Το ΕΚΗ στο πλευρό των άνεργων πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων

Πρέπει να διαβάσετε

Απαντήσεις σχετικά με την νομιμότητα στον τρόπο, που διεξήχθη φέτος η διαδικασία πρόσληψης αρχαιοφυλάκων, από το Υπουργείο Πολιτισμού περιμένουν άνεργοι πτυχιούχοι Αρχαιοφύλακες, την ώρα που καθημερινά οι αφίξεις τουριστών στην Κρήτη, σημειώνουν ανοδική πορεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι του νησιού κατακλύζονται από χιλιάδες τουρίστες.

Σε συνάντηση, που είχε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς με την πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων, Έλενα Αποστολάκη τέθηκε εκ νέου το σοβαρό αυτό ζήτημα που απασχολεί τους πιστοποιημένους συμβασιούχους Αρχαιοφύλακες -δηλαδή το κατεξοχήν εξειδικευμένο προσωπικό- οι οποίοι αποκλείστηκαν από τη φύλαξη, πληροφόρηση και εύρυθμη λειτουργία των Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων, με ό,τι αυτό φυσικά συνεπάγεται για την ασφάλεια επισκεπτών, εκθεμάτων και χώρων.

Σε ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναφέρει:

«Περισσότεροι από 300 συμβασιούχοι Αρχαιοφύλακες τον περασμένο Απρίλιο είχαν καταθέσει ενστάσεις κατά των πινάκων κατάταξης, καταγγέλλοντας παράλληλα την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει στις Περιφερειακές Υπηρεσίες να εξετάσουν περίπου 8000 αιτήσεις από τις 7/04/2022 (τελευταία ημέρα των ηλεκτρονικών αιτήσεων) μέχρι και τις 11/04/2022, δηλαδή εντός 5 ημερών, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου!

Αν και έχουν περάσει 2,5 μήνες από την έναρξη της σύμβασης, απαντήσεις για τις ενστάσεις που έχουν γίνει δεν έχουν ακόμα δοθεί. Μάλιστα ο εμπαιγμός συνεχίζεται με τον ΑΣΕΠ σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων να απαντάει ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας ακόμη μήνας εώς ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων, έτσι ώστε οι συνάδελφοι, που τελικά θα δικαιωθούν, να ξεκινήσουν να εργάζονται.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ζητάει από τον ΑΣΕΠ να επισπεύσει την εξέταση των ενστάσεων, με δεδομένη και τη σοβαρή υποστελέχωση του ΥΠΠΟΑ γενικά, αλλά και ειδικά στους εξειδικευμένους Αρχαιοφύλακες.

Το ΕΚΗ παράλληλα τονίζει ότι το Υπουργείο έθεσε αυθαίρετα την 15η Απριλίου ως ημερομηνία πρόσληψης όλων των υποψηφίων, καθώς σύμφωνα με την Ενιαία Προκήρυξη, δεν εξετάστηκε η «εν τοις πράγμασι» ημερομηνία πρόσληψης, όπως σαφώς αναφέρεται στο παράρτημα της Προκήρυξης ΣΟΧ1/2022 του ΥΠΠΟΑ. Συνεπώς, οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα κύρια προσόντα κατατάχθηκαν μετά τους συνυποψήφιούς τους με επικουρικά προσόντα, καθώς υφίστανται κώλυμα 8μήνου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα