Το ΕΚΗ στο πλευρό των οικοδόμων

Πρέπει να διαβάσετε

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει την κινητοποίηση των Οικοδόμων της Κρήτης, οι οποίοι για μία ακόμα φορά θα βγουν στους δρόμους διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Το ΕΚΗ θα βρεθεί στο πλευρό των οικοδόμων στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση για

Αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων των οικοδόμων
Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς τους

Επαναλειτουργία σε σταθερή βάση των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου

Κήρυξη ως υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ)

Το ΕΚΗ καλεί την Κυβέρνηση:

να καλύψει άμεσα τα μεγάλα κενά ασφάλισης που έχουμε από την περίοδο της μεγάλης κρίσης και ανεργίας στον κλάδο της οικοδομής. Την τελευταία φορά που δόθηκαν τα “υπέρ αγνώστων” ένσημα ήταν το 1985! Από τότε μέχρι σήμερα ο ΕΦΚΑ εισπράττει τις εισφορές από νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ημιυπαίθριων κατασκευών, χωρίς όμως να δίνονται τα ένσημα στους οικοδόμους που έχουν δουλέψει σε αυτά τα έργα. Η απόδοση αυτών των ενσήμων αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση για χιλιάδες οικοδόμους που παλεύουν ένσημο το ένσημο για να βγουν στη σύνταξη. 

Κήρυξη ως υποχρεωτικής της ΣΣΕ. Η ΣΣΕ προστατεύει και δίνει ώθηση προς τα πάνω στο μεροκάματό του οικοδόμου. Με την υποχρεωτικότητα το ένσημό του οικοδόμου θα αυξηθεί αφού τώρα είναι συνηθισμένο να παίρνουν 60 ευρώ και να ασφαλίζονται για 40. Έτσι και δώρο θα παίρνουν μεγαλύτερο και η σύνταξή τους θα αυξηθεί.

Όλοι μαζί στο πλευρό των συνταξιούχων για να σταματήσει ο εμπαιγμός εις βάρος των συνταξιούχων για δήθεν αυξήσεις και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Επαναλειτουργία σε σταθερή βάση των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου των μέτρων υγείας και ασφάλειας στις Κατασκευές, που έχουν αδρανοποιηθεί εδώ και μία 10ετία με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αποψιλώνοντας τους μηχανισμούς της Επιθεώρησης Εργασίας από επιθεωρητές και απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Τήρηση των μέτρων ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας και το κόστος να το σηκώνει εξ ολοκλήρου.

Το ΕΚΗ καλεί όλους τους συναδέλφους οικοδόμους να ενώσουν τις φωνές τους συμμετέχοντας στην σημερινή κινητοποίηση στις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα