Πληροφορίες σχετικά με το σοκαριστικό τροχαίο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα, περιέγραψε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος της κοινότητας Βουτών, Μπάμπης Αλογδιανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ολόκληρη η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη, το ίδιο και ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, παρέσυρε και διαμέλισε την 85χρονη γυναίκα.

«Είναι πολύ θλιβερό αυτό το γεγονός και όλο το χωριό στέκεται δίπλα στην οικογένεια της ηλικιωμένης. Αυτά τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Καλώ τον εισαγγελέα να αποδώσει ευθύνες στους ηθικούς αυτουργούς. Θέλω να ξέρω ότι θα προστατεύσω και θα διασφαλίσω την ακεραιότητα του χωριού μου και την ασφάλεια των κατοίκων του», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, μια μέρα πριν είχαν προσκληθεί στο χωριό, αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να γίνουν επισημάνσεις για ζητήματα που αφορούν στο συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο μια μέρα αργότερα έγινε το μοιραίο δυστύχημα.

«Οι ταχύτητες είναι ανεξέλεγκτες μέσα στο χωριό, τα όρια ταχύτητας δεν τα λαμβάνουν υπόψη οι οδηγοί, ακόμα και οι διαγραμμίσεις έχουν σβήσει εδώ και χρόνια», επεσήμανε ο ίδιος, ενώ αναφορικά με το τροχαίο δυστύχημα ανέφερε ότι ήταν η κακή στιγμή.

«Η γιαγιά σταμάτησε στο δρόμο για να περάσει απέναντι. Ο οδηγός την κοιτούσε προσεκτικά, έχοντας μηδενική ταχύτητα. Όταν πήγε να προσπεράσει τα άλλα οχήματα, την έχασε από το οπτικό του πεδίο και με τις πίσω ρόδες, αφού η γιαγιά παραπάτησε ή λιποθύμησε, την παρέσυρε», διευκρίνισε ο κ. Αλογδιανάκης, προσθέτοντας ότι ο οδηγός είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ λιποθύμησε μάλιστα και δύο φορές.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της κοινότητας τόνισε ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, μέσα στις κατοικημένες περιοχές πρέπει να υπάρχουν σαμαράκια, ωστόσο, παραδόξως, στην προκειμένη περίπτωση η περιφέρεια δεν επιτρέπει την τοποθέτησή τους.  «Το επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλα θύματα σε αυτό το σημείο», προέβλεψε κλείνοντας ο ίδιος.