Το Αρκαλοχώρι γιόρτασε τον Προστάτη και Πολιούχο του

Λαμπρός ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος στο Αρκαλοχώρι, η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αφέντη Χριστού, του Πολιούχου Αρκαλοχωρίου.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της πόλης, παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών. Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 6 Αυγούστου, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και στατικής ενίσχυσης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αφέντη Χριστού), ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Με αφορμή τη μεγάλη εορτή του Προστάτη και Πολιούχου του Αρκαλοχωρίου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε:

«Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αποτελεί ημέρα πίστης, ενότητας και ελπίδας για το Αρκαλοχώρι και ολόκληρο το Δήμο μας. Φέτος, η συγκίνηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ο εορτασμός συμπίπτει με την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού ναού του Αφέντη Χριστού, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της περιοχής. Ο Αφέντης Χριστός είναι σύμβολο πίστης και ταυτότητας για τον τόπο μας και η αποκατάσταση του σηματοδοτεί την πορεία αναγέννησης που πρέπει να διανύσει συνολικά ο τόπος μας που συνεχίζει με επιμονή να κοιτάζει μπροστά, προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές που άφησε πίσω του ο σεισμός. Χρόνια πολλά Αρκαλοχώρι, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες».

Προηγούμενο

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Επόμενο

Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια θανάτου του 90χρονου που εντοπίστηκε μέσα σε καταψύκτη

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

«Υπάρχει Υπουργείο Ενέργειας που μεριμνά για την προστασία του καταναλωτή εν μέσω ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης;»

Κοινή δήλωση του Γιώργου  Νικητιάδη,  Βουλευτή Δωδεκανήσου  και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης και του Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή  Ηρακλείου και…