Το απίστευτο στατιστικό στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Μικρό το δέμας αλλά…το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με τα γνωστά δομικά προβλήματα, κατάφερε να ανταποκριθεί σε πολύ μεγάλες πιέσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ειδικότερα τους μήνες αιχμής της τουριστικής περιόδου, υπήρξαν ημέρες κατά τις οποίες το “Ν.Καζαντζάκης” υποδέχτηκε 65 χιλιάδες επιβάτες από 400 πτήσεις.

Ουσιαστικά, στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, υπήρξαν 24ωρα που η κίνηση έφτασε στο “κόκκινο” με μία πτήση για κάθε 3,6 λεπτά.

Η αυξημένη επιβατική κίνηση, που εφέτος θα φτάσει σε επίπεδα ιστορικού ρεκόρ, δοκίμασε τα όρια των αντοχών του αερολιμένα Ηρακλείου.

Παράλληλα, αναδεικνύει την ανάγκη για μία σύγχρονη, μεγάλη υποδομή, όπως είναι το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι προκειμένου να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξημένες ανάγκες και στην ισχυρή τουριστική δυναμική της Κρήτης.

Εξάλλου, η κίνηση εφέτος στο “Νίκος Καζαντζάκης υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τους 10 εκατομμύρια επιβάτες.

Τα τελευταία χρόνια, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και μάλιστα οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τάση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου της Κρήτης και καλείται να εξυπηρετήσει επιβατική κίνηση πρωτοφανή για τα δεδομένα του “Ν.Καζαντζάκης”. Μετρώντας αντίστροφα για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι, ο αερολιμένας Ηρακλείου πρέπει να ανταποκριθεί σε πρωτοφανείς προκλήσεις για το μέγεθός του.

Προηγούμενο

Ηράκλειο: Πότε αναμένεται να δημοπρατηθεί επιτέλους το Open Mall

Επόμενο

Σήμερα οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στην Κρήτη - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Φάμελλος από Ηράκλειο: «Να δημιουργήσουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα αλλάξει την ελληνική κοινωνία και θα πετύχει την πολιτική αλλαγή»

«Όταν το κράτος γίνεται λάφυρο, όταν οι μηχανισμοί λειτουργούν για να παίρνουν οι λίγοι και οι περισσότεροι σιωπούν…
Περισσότερα

457 επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 152,6 εκ. ευρώ εντάχθηκαν στη Δράση Ενίσχυση της Ίδρυσης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Απάντηση Υπουργείου Οικονομικών στον Φραγκίσκο Παρασύρη   Την αύξηση της δημόσιας δαπάνης για τη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης…