Στις 10 το πρωί της Τρίτης, ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού και αν θελήσουν θα τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 θα ολοκληρωθεί στις 12 και πάλι την Τετάρτη ξανά στις 10 και θα ολοκληρωθεί στις 12 με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

Συνολικά θα μιλήσουν 60 βουλευτές. Η συζήτηση θα χωριστεί σε τέσσερα μέρη. Σε κάθε μέρος θα μιλούν 6 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, 3 από τη ΝΔ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων της Βουλής και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. 

Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή χθες, μετά το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πάνο Καμμένο.

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά πράγματα. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για τη συμβολή του», ανέφερε.

Πηγή: iefimerida.gr