Τίμησε Δασκαλάκη-Χαλαμπαλάκη η Αναγέννηση

Πρέπει να διαβάσετε

Δυο ανθρώπους με σημαντική προσφορά στο χώρο του μπάσκετ τίμησε η ομάδα της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου. Ο λόγος για τους Μιχάλη Δασκαλάκη και Γιώργο Χαλαμπαλάκη.

Αναφερόμενοι στην εκδήλωση τιμής, οι διοικούντες την Αναγέννηση αναφέρουν: “Το κρητικό μπάσκετ «χρωστάει» πολλά σε ανθρώπους που αγάπησαν και στήριξαν το άθλημα, σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο μεγαλουργούσε στην Κρήτη. Άνθρωποι που βρέθηκαν σε καίρια πόστα και αφιέρωσαν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους ώστε η «πορτοκαλί Θεά» να γίνει ευρέως γνωστή στο νησί μας. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης με αντίπαλο το Αιγάλεω η Αναγέννηση τίμησε δυο από αυτούς. Συγκεκριμένα τον Γιώργο Χαλαμπαλακη και τον Μιχάλη Δασκαλάκη.

Ο πρώτος βρέθηκε για 22 ολόκληρα χρόνια στην ΕΚΑΣΚ, είτε σαν μέλος είτε ως Πρόεδρος και διατέλεσε μια πλούσια διαδρομή στο κρητικό μπάσκετ. Το 1969 στη γένεση της ομάδας μας ο Γιώργος Χαλαμπαλακης ήταν από αυτούς που υπέγραψαν, ώστε να δημιουργηθεί το μπάσκετ.
Πέρα από τα διοικητικά του καθήκοντα υπήρξε αθλητής στην ομάδα «Κάστρο» ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Αναγέννησης παίζοντας ποδόσφαιρο. Κατά την ενασχόληση του με το μπάσκετ υπήρξε αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΟΚ, τεχνικός διευθυντής των αγώνων νήσων και αντιπρόεδρος του ΕΑΚΗ. Πια κατέχει το πιο βαρύτιμο «παράσημο», αυτό του περήφανου παππού, καμαρώνοντας τα εγγόνια του να… σουτάρουν στα κρητικά γήπεδα.
Την πλακέτα στο Χαλαμπαλακη παρέδωσε ο γενικός διευθυντής μπάσκετ του Ηράκλειο, Μανώλης Δραμιτίνος.
Από το 2010-2012 πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ ήταν ο Μιχάλης Δασκαλακης. Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε το μπάσκετ από όλα τα πόστα για περίπου 50 χρόνια.
Βίωσε μεγάλες στιγμές στα Κρητικά γήπεδα και κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων όσων συμπορεύθηκαν μαζί του εντός ή εκτός παρκέ.
O Δασκαλακης ως προπονητής κατάφερε να κοουτσάρει πάνω από 2.000 αγώνες χωρίς να δεχτεί τεχνική ποινή. Έγινε ο πρώτος προπονητής από την Κρήτη που φόρεσε τη φανέλα του βοηθού ομοσπονδιακού τεχνικού σε εθνική ομάδα, αλλά και ο προπονητής που διατηρεί το ρεκόρ των 11 συνεχόμενων σεζόν γυναικείας ομάδας από την Κρήτη (ΓΕΗ) σε εθνική κατηγορία. Άλλωστε πρόσφατα τιμήθηκε από τη FIBA στα 90α της γενέθλια στο Ηράκλειο.
Εμείς θέλουμε να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσο πρόσφερε στο μπάσκετ του νησιού μας.
Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ομάδας μας Μανόλης Μαραγκάκης”.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα