Ξέραμε ότι τα ρεζερβέ τις μέρες των γιορτών αφορούν νυχτερινά μαγαζιά και κέντρα διασκέδασης. Να όμως που και οι εκκλησίες θα βαδίσουν στην ίδια πεπατημένη! Καλά διαβάσατε, διότι σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος οι πιστοί στα Γιάννενα θα προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς με… τηλεφωνική κράτηση!

«Μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση» σημειώνει ο Μητροπολίτης, ο οποίος απευθυνόμενος στο ποίμνιό του ζήτησε απ’ τους θρησκευόμενους των Ιωαννίνων να τηλεφωνούν  πριν επισκεφτούν τους ναούς, εξηγώντας πως  με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσουν θέση και θα γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους, αποφεύγοντας το συνωστισμό λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν δύο, τρεις ή και τέσσερις λειτουργίες ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ κάλεσε και πάλι τους πιστούς που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα κρυολογήματος, καθώς και τους ανοσοκατασταλμένους να αποφύγουν τους ιερούς ναούς.

Όπως επισημαίνει, στο τέλος κάθε ακολουθίας θα υπάρχει Θεία Κοινωνία στα σημεία εξόδου της εκκλησίας ώστε να αποφευχθεί κάθε μορφή συνωστισμού, ενώ το αντίδωρο θα διανέμεται στην έξοδο των ναών συσκευασμένο ώστε οι πιστοί να το παίρνουν μόνοι τους.