Τηλεφωνική παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη στην Υπουργό Παιδείας για τη δίωξη φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική παρέμβαση στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για να δοθούν εξηγήσεις για την δίωξη φοιτητών του Πολυτεχνείου και την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι συμμετείχαν σε κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του βουλευτή αναφέρεται: «Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά και την προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας στην Εισαγγελία Χανίων, κατά την οποία ζητούσε να διερευνηθούν αξιόποινες πράξεις. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε στην παρέμβασή του ότι η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη του γεγονότος ότι εκλεγμένοι συνδικαλιστές και πρόεδροι φοιτητικών συλλόγων διώκονται και ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Η Υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε τη στάση της κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας για ακόμα μία φορά το οργανωμένο σχέδιο που έχει καταστρωθεί με στόχο το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος. Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης και στον αποπροσανατολισμό της συζήτησης από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια, που δεν είναι άλλα από την υποχρηματοδότηση, την απαξίωση των πτυχίων, την υποβάθμιση των σπουδών, το αβέβαιο μέλλον και την εργασιακή περιπλάνηση χιλιάδων αποφοίτων.

Αξιοποιώντας τέτοια γεγονότα η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την είσοδο της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα, την ένταση της καταστολής, την προώθηση του νέου νόμου πλαισίου για τα Πανεπιστήμια που κατέθεσε, με στόχο τη μεγαλύτερη σύνδεση των Πανεπιστημίων με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα